Receptai

Inspiruota Rytų – įdarytos kinva ir avinžirniais paprikos su pelėsiniu sūriu

Paprikas paauglystėje valgydavau, įdarytas faršu ir ryžiais, nutariau, kad pats laikas paieškoti inspiracijos. Ją radau rytuose. Ten, kur truputėlis kumino, avinžirniai ir alyvuogės, o dar mėtos ir petražolės – kvepia Artimaisiais Rytais. Įdarui pasirinkau itin sveiką ir maistingą produktą – kinvą.

Kinva yra gryna baltymų karalienė. Šiose sėklose gausu baltymų, maistinių skaidulų, B grupės vitaminų, vitaminų D ir E, amino rūgščių, gausu mangano, magnio, fosforo, folio rūgšties, vario, cinko, kalio. 

Senovės Inkų kultūroje tai buvo vienas pagrindinių maitinimosi šaltinių.

Kinva neturi gliuteno ir yra lengvai virškinama.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • 2vnt didelių raudonų paprikų
  • 2vnt didelių geltonų paprikų
  • 150g kinvos (bolivinės balandos) kruopų 
  • 200g pelėsinio sūrio VILVI MEMEL BLUE 
  • 8vnt gerų juodų alyvuogių (pvz. Kalamata)
  • 1 skardinės virtų avinžirnių 
  • Citrinos 
  • Česnako 
  • Saujelės petražolių  
  • Saujelės mėtos
  • Druskos
  • Pipirų  
  • Kumino

Gaminimo eiga:

Paprikas perpjauti pusiau, šaukštelio pagalba išimti sėklas iš vidaus. Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių ir pakepti odele žemyn 10min. 

Kinvą dėti į padruskintą, neverdantį vandenį, o užvirus pavirti 15min. 

Susmulkinti petražoles ir česnaką, įberti druskos, pipirų ir kumino, viską sumaišyti su avinžirniais. Ten įtarkuokite citrinos žievelės.

Kai išverda kinva, ją sumaišyti su avinžirniais. 

Gauta kinvos ir avinžirnių mase prikimšti paprikas. 

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kimštas paprikas kepti 20min. 

Iškepus paskaninti alyvuogėmis ir sūriu su mėlynaisiais pelėsiais. 

Užberti gausiai mėtos ir dar petražolių.  

Gali būti kaip garnyras prie rytietiškai gamintos avienos ar šašlykų.

Skanaus!

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *