Receptai

Klasikinis rizoto su rudens karaliais – baravykais bei 12 mėn. brandintu sūriu

Rizoto toks patiekalas, kuris kartais nevalingai pamirštamas. Šis patiekalas reikalauja tik trupučio susikaupimo maišant keptuvėje, tačiau jo paruošimas yra labai lengvas. Smagiausia, kad jo rezultatas – visada džiuginantis. Rizoto tinka ir vaikams, ir suaugusiems. Žinoma, rudenį nieko nėra geriau už baravykus, bet rizoto galite ruošti visus metus, gardindami jį skirtingais ingredientais. Svarbiausia, nepamirškite sūrio.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • 200g Risotto ryžių
  • 1l daržovių sultinio (ar kito mėgstamo sultinio), tinka naminis arba ekologiškas jau paruoštas
  • 1 vnt svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 100g džiovintų baravykų
  • Trumų, kiek negaila
  • 3 valg.šaukštai sviesto
  • 100 ml balto sauso vyno
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų
  • Kietojo sūrio Vilvi MEMEL RESERVE 12mėn.

Gaminimo eiga:

Visų pirma, susipjaustykite smulkiai svogūną ir česnaką.

Smulkiai pjaustytą svogūną dėkite į keptuvę į įkaitintą aliejų, aš dar dedu sviesto, nes jo daug naudoju ruošdama rizoto. Truputį pakepinus svogūnus, dedame rizoto ryžius. Kepiname, kol jie taps skaidrūs.

Tuomet padidiname ugnį ir pilame 100 ml vyno, kai pradeda vynas garuoti, pamažiname ugnį. Nuolat maišome. Kai vynas susigeria, jau turime būti pasiruošę sultinį. Nuolat maišydami jį pilame į ryžius ir verdame tol, kol ryžiai taps minkšti. Labai svarbu, jog nuolat maišytumėte, o sultinį įpiltumėte tik tuomet, kai prieš tai piltas bus susigėręs. Nepamirškite reguliuoti ugnies, jeigu matote, kad jos per daug arba per mažai.

Paraleliai atskiroje keptuvėje gausiai su sviestu ir šviežiomis čiobrelių šakelėmis pakepame šviežius. 

Kai ryžiai jau paruošti (neperkepti ir nepervirę), įmaišykite į juos sviestą ir kietojo sūrio. Tuomet suporcijuokite rizoto į lėkštes, pagardinkite pipirais, dėkite baravykus ir apibarstykite likusiu sūriu, jo negailėkite. Dar galima apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Skanaus!

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *