Beigelių brunch’as

Beigelių brunch’as

Nesakau, jog reiktų atsisakyti Benedikto kiaušinių, omleto ar šakšukos (pastarosios primenu receptą, spauskite čia https://myliusuri.lt/2019/05/10/tobuliems-pusryciams-zalioji-saksuka-shakshouka-su-melynojo-pelesio-suriu/ ), bet kartais norisi efekto su mažiau pastangų.

Kaip surengti superinį brunch’ą draugams ar šeimai nieko negaminant? Štai jums atsakymas. Tokia idėja puikiai tiks ir gimtadienio pusryčiams ar net po šventinės / vestuvių dienos pusryčiams. Kiekvienas gali pasigaminti savo beigelio sumuštinį.

Ar žinai beigelio istoriją?

Beigeliai priskiriami žydų virtuvei. Tai didelis riestainis – apvalaus arba pailgo žiedo formos kepinys.

Beigeliai gali būti tuščiaviduriai arba su įdarais. Nors jie buvo gaminami ir prieš kelis šimtus metų, visgi jie labai išpopuliarėjo JAV apie 1900-uosius metus per brunch’us. Bene populiariausia juos pertepti tepamu kreminiu sūriu. Taip pat buvo (ir yra) itin populiaru gardinti lašiša, kaparėliais, raudonuoju svogūnu.

Izraelyje jie gardinami įvairiai – primena didelius sumuštinius, kurie vadinami „beigel toast“.

Traškios išorės ir tąsaus minkšto vidaus paslaptis yra tai, jog beigeliai, prieš kepant yra apverdami. Gerą ir kokybišką beigelį būtent pagal šiuos požymius ir reiktų atpažinti. Be abejo, dar tas šviežias kepinio kvapas yra neatsiejama jo dalis.

Kepti beigelius patiems – gal kiek ir iššūkis, tačiau jų galima įsigyti, pasirūpinti pagardais ir surengti tikrą šventinę pusryčių puotą visai šeimai.

Šiuos beigelius įsigijau pas „Beigelistus“ Vilniuje.

Ką dėti ant beigelio lentos?

Ant lentos tinka:

  • kelių spalvų ir formų pomidorai
  • agurkai – lengvai sūdyti ir šviežūs
  • avokado griežinėliai
  • ridikėliai
  • humusas (aš dariau naminį su daug žalumynų)
  • įvairios žolelės
  • tunas
  • sūdyta/rūkyta lašiša arba upėtakis
  • geras mėgstamas kumpis 
  • kietai virti kiaušiniai
  • Mocarelos sūris VILVI
  • Pelėsinis sūris VILVI MEMEL BLUE
  • Pelėsinis lydytas sūris VILVI MEMEL BLUE
  • šilauogės ar kt. uogos 
  • bananai
  • persikai / nektarinai 
  • riešutų sviestas
  • spanguolių ar kt. džemai 
  • įvairūs riešutai

Kas su kuo dera?

Ši idėja yra puiki tuo, jog kiekvienas čia gali rasti savo svajonių sumuštinį. Keletas mano favoritų:

  • riešutų sviestas, bananai, uogos, mocarela
  • riešutų sviestas, persikai arba nektarinai, mocarela, bazilikas
  • tepamas pelėsinis lydytas sūris, sūdytas upėtakis, ridikėliai
  • humusas, pelėsinis sūris MEMEL BLUE, avokadas, tunas, agurkai, kiaušinio skiltelės
  • tepamas pelėsinis lydytas sūris, sūdytas upėtakis, avokadas, pomidorai

 

Beigelių brunch’o žemėlapis 

Draugams ar šeimai būtų labai malonu, jeigu paruoštumėte beigelių brunch’o žemėlapį. Atspausdinkite korteles ar vieną didelį plakatą, kuriame surašysite rekomenduotinus beigelių derinius. Bus dar fainiau, jeigu panaudosite ir pieštines iliustracijas.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą