Receptai

Grilinti kukurūzai su mėlynojo pelėsio sūriu

Ant grotelių kepti kukurūzai yra turbūt kiekvieno kiekvienos vasaros romanas. Mano irgi. Šį kartą juos kepiau ant vienkartinio griliuko, bet puikiai ir ant didelių grilių, ir ant mažesnių kepsninių, ir net orkaitėje ar ant keptuvės.

Svarbiausia, jog ant jo būtų sūrio ir žalėsių. Tinka kalendra ar petražolės.

Pabarstukui naudojau iš Meksikos parsivežtus Tajin prieskonius (džiovintas čili, laimas, druska), jų yra pirkti ir meksikietiškoje internetinėje krautuvėlėje bodega.lt. Tinka čia puikiai ir saldžioji paprika ar čili dribsniai.

Nepamirškit užspausti laimo bei pačio svarbiausio (po kukurūzų) ingrediento – sūrio. Čia tinka kietasis sūris, bet dar labiau tinka ir visus maloniai džiugina – sūris su mėlynaisiais pelėsiais „VILVI” Memel Blue.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • virtų kukurūzų burbuolių
  • laimo skiltelių
  • smulkintos kalendros arba petražolių (arba abiejų)
  • VILVI „MEMEL BLUE” sūrio su mėlynauoju pelėsiu
  • Galima papildomai dėti sviestuko
  • griliuko ar viso grilio (arba orkaitės)

Gaminimo eiga:

Kai grilius bus paruoštas dėkite kukurūzų burbuoles. Jas pavartykite. Priklausomai nuo to, kur kepate – jos kepa 8-15 min. Žinoma, priklauso nuo kaitros.

Ant iškeptų kukurūzų barstykite prieskonių, dėkite gausiai gabaliukais smulkinto sūrio su mėlynaisiais pelėsiais (aš rankomis jį sužnaibau). Berkite žalumynų, galima papildomai dėti sviestuko. Pateikite su skiltele laimo. Šlakelis laimo sulčių papildys skonį ir sukurs tikrą balansą.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *