Receptai

Cezario salotos su vištiena ir skrudinta šonine

Cezario salotos

Tai bene garsiausios salotos pasaulyje – tai Cezario salotos.

Nors klasikinis jų variantas yra paprasčiausių paprasčiausias ir gimęs iš to, jog salotos buvo daromos „iš to, kas liko”, vis gi dabar esti šimtai jų variacijų.

Mes nebėkim toli nuo klasikos, bet pridėkim vištos. Ją marinuosime su obuolių sidru.

Ir žinoma, čia idealiai tinka naujausias VILVI sūris – VILVI Memel Grand Reserve 18 mėn.

INGREDIENTAI

Vištienos krūtinėlei marinuoti: 

  • 1 a. š. pankolio sėklų  
  • 1 a.š. juodųjų pipirų
  • 5g džiovinto čiobrelio / rozmarino 
  • 4 lauro lapų  
  • 1 a. š. druskos 
  • obuolių sidro 200ml 

Cezario salotų padažui : 

  • 2 skiltelių česnako 
  • 2 v. š. spaustos citrinos sulčių 
  • 1 v. š. Dijon garstyčių ne grūdeliais 
  • 1 v. š. Vorčesterio padažo  
  • 1 indelis majonezo 225 ml
  • 3 ančiuvių aliejuje 
  • 2 v. š. kietojo sūrio VILVI Memel Grand Reserve 18 mėn.

Krutonams: 

  • 1 bagetės
  • Kelių česnako skiltelių 
  • Šiek tiek čiobrelio 
  • Alyvuogių aliejaus 

Salotoms: 

  • 50 g VILVI Memel Grand Reserve 18 mėn.
  • Romaninių salotų lapų 
  • Kelių griežinėlių šoninės 

Gaminimo eiga:

Vištienos paruošimas

Marinatą pirmiausia reikia pasidaryti keptuvėje, paskui užpilti juo vištienos file ir palikti šaldytuve pasimarinavimui. 

Keptuvėje apkepkite pankolio sėklas, sudėkite čiobrelį ar rozmariną, pipirus, druską, lauro lapus, viską kelias minutes pakaitinkite, tuomet supilkite sidrą ir leiskite išgaruoti alkoholiui. Paruoštą marinatą supilkite ant vištienos ir dėkite 8h į šaldytuvą pasimarinavimui. 

Marinuotą vištieną iki kepimo likus 1h išimkite iš šaldytuvo. Nusausinkite.

Pirmiausią ją apkepkite ant įkaitintos keptuvės, kad truputį įgautų auksinį atspalvį ir tuomet pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 12 minučių. 

Padažo paruošimas

Visus ingredientus, išskyrus sūrį, sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite.

Sūrį sutarkuokite ir įmaišykite į padažą.

Krutonų paruošimas

Bagetę susiplėšyti mažais gabaliukais, apibarstyti čiobreliais, smulkiai pjaustytais česnakais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių.

Gaminame salotas

Pirmiausia orkaitėje reikės apkepti šoninę, kad ji taptų šoninės traškučiu.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir šoninę pakepkite apie 10 minučių. Kol šoninė kepa, rankomis suplėšykite romaninės salotos lapus, jei turite, sūrį supjaustykite sūrio skustuku, jei ne, labai labai plonais griežinėliais arba sutarkuokite.

Tuomet paplėšykite šoninės, uždėkite iškeptą vištienos filę, jei norite, ją galite supjaustyti pailgais gabaliukais. Užberkite krutonų, uždėkite sūrio ir viską apšlakstykite majonezu. 

SKANAUS!

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *