Įdaryti kiaušiniai su sūriu: rausvi su upėtakiu bei žalsvi su avokadu

Įdaryti kiaušiniai

Įdaryti kiaušiniai su sūriu: rausvi su upėtakiu bei žalsvi su avokadu

Tegul spalvoti būna ne tik margučiai, bet ir valgomi įdaryti kiaušiniai. Vienus marinavome su burokėliais, tad jie įgavo žavingą rausvą kraštelį, įdarą ruošėme su kietuoju brandintu sūriu VILVI Memel Reserve ir pagardinome rūkytu upėtakiu (galima keisti lašiša).

Kiti – žalieji – su trintu avokadu bei sūriu su mėlynaisiais pelėsiais VILVI Memel Blue.

Kaip išvirti kiaušinį? 

Kiaušinius dėkite į šaltą vandenį, kai užvirs vanduo virkite 10min. Kiaušinius atvėsinkite, nes lengviau nusilupa. 

Kaip pamarinuoti kiaušinį su burokėliais?

Reikės:
  • 4 vnt kiaušinių 
  • 300ml burokėlių sulčių  
  • luptų virtų burokėlių 
  • ⅓ stiklinės cukraus 
  • ⅓ stiklinės vynuogių acto (tinka ir sidro actas) 
  • ⅓ stiklinės vandens 
Gaminimas: 

Burokėlius ir kiaušinius dėkite į stiklinį indą.

Burokėlių reikia tam, kad kiaušiniai neiškiltų į paviršių.

Nedideliame puode užvirkite cukrų, vandenį, actą ir burokėlių sultis.

Užpilkite burokėlius ir kiaušinius.

Sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve mažiausiai 24 valandas.

Įdaryti kiaušiniai su upėtakiu

8 puselėms reikės: 
  • ¼ upėtakio pakelio
  • 4vnt burokėliuose marinuotų kiaušinių 
  • 40g kietojo sūrio VILVI Memel Reserve 12 mėn. 
  • 3 valg. š. “Heinz” majonezo 
  • pipirų
  • druskos
  • malto ar šviežiai tarkuoto muskato riešuto 
  • krapų
Gaminimas:

Kiaušinius perpjaukite per pusę, puseles gražiai sudėkite į lėkštę. 

Sutarkuokite sūrį, smulkiai supjaustykite krapus. Mažais gabaliukais papjaustykite upėtakį. 

Trynius, tarkuotą sūrį, majonezą, druską, pipirus, šiek tiek tarkuoto muskato, truputį krapų sudėkite į dubenį, viską sutrinkite šakute. 

Masę sudėkite į kiaušinių puseles ir ant viršaus uždėkite mažą gabaliuką upėtakio ir pabarstykite krapų.

Kimšti kiaušiniai su avokadu ir sūriu su mėlynaisiais pelėsiais

8 puselėms reikės: 
  • 2 sunokusių avokadų 
  • šlakelis citrinos sulčių 
  • 4 vnt kiaušinių 
  • 50g mėlynojo pelėsinio sūrio VILVI Memel Blue 
  • pipirų
  • druskos 
  • česnako laiškų 
Gaminimas:

Kiaušinius perpjaukite per pusę, puseles gražiai sudėkite į lėkštę. 

Pasmulkinkite česnako laiškus, mažais gabaliukais supjaustykite pelėsinį sūrį, likusį avokadą, jį apšlakstykite citrinos sultimis. Citrinos sultys neleidžia avokadui pajuoduoti. 

Trynius, 1.5 avokado, pelėsinį sūrį, druską, pipirus, citrinos sultis sudėkite į blenderį ir sublenderiuokite. 

Masę sudėkite į kiaušinių puseles, ant viršaus dėkite po mažą gabaliuką avokado ir pelėsinio sūrio, apibarstykite česnako laiškais. 

 

SKANAUS! 

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą