Receptai

Įdaryti kiaušiniai su sūriu: rausvi su upėtakiu bei žalsvi su avokadu

Įdaryti kiaušiniai

Tegul spalvoti būna ne tik margučiai, bet ir valgomi įdaryti kiaušiniai. Vienus marinavome su burokėliais, tad jie įgavo žavingą rausvą kraštelį, įdarą ruošėme su kietuoju brandintu sūriu VILVI Memel Reserve ir pagardinome rūkytu upėtakiu (galima keisti lašiša).

Kiti – žalieji – su trintu avokadu bei sūriu su mėlynaisiais pelėsiais VILVI Memel Blue.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

Kiaušinių marinatui su burokėliais:

  • 4 vnt kiaušinių 
  • 300ml burokėlių sulčių  
  • luptų virtų burokėlių 
  • ⅓ stiklinės cukraus 
  • ⅓ stiklinės vynuogių acto (tinka ir sidro actas) 
  • ⅓ stiklinės vandens 

Kiaušinių įdarui su upėtakiu (8 puselėms):

  • ¼ upėtakio pakelio
  • 4vnt burokėliuose marinuotų kiaušinių 
  • 40g kietojo sūrio VILVI Memel Reserve 12 mėn. 
  • 3 valg. š. “Heinz” majonezo 
  • pipirų
  • druskos
  • malto ar šviežiai tarkuoto muskato riešuto 
  • krapų

Kimštiems kiaušiniams su avokadu ir sūriu su mėlynaisiais pelėsiais (8 puselėms):

  • 2 sunokusių avokadų 
  • šlakelis citrinos sulčių 
  • 4 vnt kiaušinių 
  • 50g mėlynojo pelėsinio sūrio VILVI Memel Blue 
  • pipirų
  • druskos 
  • česnako laiškų 

Gaminimo eiga:

Kiaušinių marinatas:

Burokėlius ir kiaušinius dėkite į stiklinį indą.

Burokėlių reikia tam, kad kiaušiniai neiškiltų į paviršių.

Nedideliame puode užvirkite cukrų, vandenį, actą ir burokėlių sultis.

Užpilkite burokėlius ir kiaušinius.

Sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve mažiausiai 24 valandas.

Įdaras su upėtakiu:

Kiaušinius perpjaukite per pusę, puseles gražiai sudėkite į lėkštę. 

Sutarkuokite sūrį, smulkiai supjaustykite krapus. Mažais gabaliukais papjaustykite upėtakį. 

Trynius, tarkuotą sūrį, majonezą, druską, pipirus, šiek tiek tarkuoto muskato, truputį krapų sudėkite į dubenį, viską sutrinkite šakute. 

Masę sudėkite į kiaušinių puseles ir ant viršaus uždėkite mažą gabaliuką upėtakio ir pabarstykite krapų.

Kiaušiniai su avokadu ir sūriu su mėlinaisiais pelėsiais:

Kiaušinius perpjaukite per pusę, puseles gražiai sudėkite į lėkštę. 

Pasmulkinkite česnako laiškus, mažais gabaliukais supjaustykite pelėsinį sūrį, likusį avokadą, jį apšlakstykite citrinos sultimis. Citrinos sultys neleidžia avokadui pajuoduoti. 

Trynius, 1.5 avokado, pelėsinį sūrį, druską, pipirus, citrinos sultis sudėkite į blenderį ir sublenderiuokite. 

Masę sudėkite į kiaušinių puseles, ant viršaus dėkite po mažą gabaliuką avokado ir pelėsinio sūrio, apibarstykite česnako laiškais. 

SKANAUS! 

Tips’ai:

Kaip išvirti kiaušinį?

  • Kiaušinius dėkite į šaltą vandenį, kai užvirs vanduo virkite 10min. Kiaušinius atvėsinkite, nes lengviau nusilupa. 
Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *