Receptai

Klasikinė itališka lazanija

Klasikinė itališka lazanija

Pypsi taisyklių nesilaikantys mažiukai raudoni FIAT, ant motorolerio pralekia stilingai apsirėdžiusi porelė, barmenas maišo Aperol Spritz, iš už kampo dailus tamsus garbanotas vyrukas šaukia „Ciao Bella”, laimingi vaikai laižo ledus, miestas alsuoja vynu, o tu kandi nuostabaus skonio lazaniją, kuri tave pakelia virš debesų…

Kažkada. O dabar – visą šitą spektaklį kuriam namie, lazaniją išmokstam daryt patys ir pakeliam virš debesų, ne tik save, bet ir visą šeimą.

INGREDIENTAI

BEŠAMELIO PADAŽUI: 

  • 50g sviesto su druska 
  • 50g miltų  
  • 500ml riebaus pieno 
  • 50g „VILVI” Memel sūrio Grand Reserve 18 mėn.
  • 1/4 šviežiai tarkuoto muskato

MĖSOS PADAŽUI: 

  • 5 v.š. alyvuogių aliejaus 
  • 1 svogūno 
  • 1 didelės morkos 
  • 1 saliero lazdelės 
  • 500g jautienos faršo 
  • 2 stiklinių itališko sauso vyno 
  • 400ml pomidorų savo sultyse 
  • 3 v.š. pomidorų pastos 
  • 10 lapų šviežio baziliko
  • Kelių šoninės gabalėlių 

LAZANIJAI:

  • Lazanijos lakštų 
  • 50g šalto sviesto, supjaustyto 1cm kubeliais 
  • Druskos 
  • Pipirų 
  • 50g „VILVI” Memel sūrio Grand Reserve 18 mėn.

Gaminimo eiga:

MĖSOS PADAŽAS 

Svarbiausia, daugiausia skonio duosianti dalis yra mėsos padažas, nuo jo ir pradėkite. Faršą apkepkite iki apskrudimo gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu ar aliejumi ir paskui sudėkite į puodą, kuriame padažas ir troškinsis. Kol faršas skrunda galite smulkiai susipjaustyti svogūną, salierą, morką griežinėliais, paplėšyti baziliko lapelius ir susipjaustyti šoninę. Tuomet įkaitinkite keptuvę ir sudėkite šoninę, kai ji lengvai apskrus ir pagels dėkite svogūną, trumpai pakepkite ir dėkite likusias daržoves. Kai viskas suminkštės, įdėkite paplėšytą baziliką ir pakaitinkite dar 1 minutę. Tuomet viską dėkite į puodą, kur jau laukia faršas. Pilkite vyną, palaukite, kol jis išgaruos. Berkite druską, pipirus, pomidorų pastą, savo sultyse konservuotus pomidorus, puodą uždenkite ir viską troškinkite. Ilgai, maždaug  1.5 valandos, ant vidutinės kaitrumo ugnies. 

ATĖJO EILĖ BEŠAMELIO PADAŽUI

Puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, juos sumaišykite ir leiskite truputį pakepti. Tuomet po truputį pilkite pieną ir maišykite. Šluotele maišykite nuolat ir vis po truputį pilkite pieną. Maišykite tol kol, pasidarys tirštas padažas. Reikia truputį kantrybės, padažas pasidaro per kokį 15min. Kai masė jau bus tinkamai tiršta, suberkite sūrį ir išmaišykite. Paragaukite ar netrūksta druskos. Na, ir paskutinis veiksmas – įtarkuoti muskato.  

SLUOKSNIAVIMAS IR LAZANIJOS KEPIMAS

Orkaitę įkaitinkite iki 185 laipsnių. Į indą, kuriame kepsite lazaniją, kad ji nepriliptų, pirmiausia dėkite mėsos troškinio, tuomet lazanijos lakštus, tuomet troškinio ant viršaus bešamelio padažo ir lazanijos lakštus. Taip sluoksniuokite tiek, kiek išeina. Paskutinis sluoksnis turi būti bešamelio padažas. 

Dėkite į orkaitę ir kepkite 50min. 

Likus kelioms minutėms iki pabaigos, užberkite tarkuoto sūrio ir leiskite jam apskrusti. 

Ant iškeptos lazanijos nepamirškite užbarstyti baziliko lapelių. 

Skanaus!

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *