Receptai

Traškus kalafijorų užkandis

Kalafirojų traškus užkandis

Kramsnoti prie filmo ar patiekti kaip vieną iš vakarienės užkandžių – su traškiais kalafijorais galite daryti, ką tik norite.

Iš esmės kalafijoras yra superinis produktas – ir sveikas, ir sotus, ir skanus. Skaičiau, jog vos vienoje šios daržovės porcijoje yra 77 proc. rekomenduojamos vitamino C dienos normos. Žiediniuose kopūstuose taip pat apstu vitamino K, B grupės vitaminų, skaidulų, folato, baltymų, magnio ir kalio.

Bet mes ne apie sveikatą, o apie skonį. Voliosim juos sezamuose ir džiūvėsėliuose ir kepsim traškų skanų užkandį. Gali pakeisti chicken wings vegetarams:)

Be abejo, be sūrio nei žingsnio, tad visą šitą grožį mirkysim į lydytą sūrį su mėlynaisiais pelėsiais.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • 0.5 kalafijoro  
  • 0.5 stiklinės miltų (dariau ir su kvietiniais, ir su kukurūzų miltais – tad jūsų laisvas pasirinkimas)
  • 0.5 stiklines džiūvėsėlių
  • 1 v.š. saldžios paprikos miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • Sezamo sėklų
  • 2 kiaušinių
  • Petražolių papuošimui
  • Laimo skiltelių
  • Kepimo aliejaus
  • „VILVI“ Memel Blue lydyto sūrio su mėlynaisiais pelėsiais

Gaminimo eiga:

Kalafijorą susipjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Į miltus įberkite druskos, į džiūvėsėlius – saldžios paprikos miltelius bei sezamo sėklas. Išplakite kiaušinius. 

O dabar svarbus eiliškumas. 

Kalafijorų gabaliukus pirmiausia apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje, ir tuomet džiūvėsėliuose. 

Į keptuvę įpilkite nemažai aliejaus, keptuvę gerai įkaitinkite. Tuomet sudėkite apvoliotus kalafijorų gabaliukus ir apkepkite iš visų pusių po porą minučių, žinoma, priklausomai nuo gabaliukų dydžio ir storio, kol apskrus. Jei norite, kad būtų ne taip trašku, galima kalafijorų gabaliukus prieš tai šiek tiek apvirti. 

Iškeptus kalafijorus sudėkite į lėkštę, papuoškite petražolėmis, apšlakstykite laimo sultimis ir patiekite kartus su „VILVI” Memel Blue lydytu pelėsiniu sūriu. 

Imkite gabaliuką, dažykite ir skanaukite!

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *