Sūrio spurgytės – ir prie filmo, ir užkandžiams, ir draugų vakarėliams (po karantino)

Sūrio spurgos

Sūrio spurgytės – ir prie filmo, ir užkandžiams, ir draugų vakarėliams (po karantino)

Sūrio spurgytės yra bene populiariausias užkandinių ir įvairių pub’ų ar net restoranėlių užkandžių variantas. Gardžiai merkiam į padažą ir dedam į burną karštą dar tįstantį sūrio užkanduką.

Bet dabar – viskas persikelia namo. Sūrio spurgytės irgi. Kviečiu pasigaminti sau prie Netflix ar kito mėgstamo kanalo žiūrint filmus bei serialus, o gal gerai išsitreniruoti ir po karantino pradžiuginti savo draugus tokiu užkandžiu.

Naudoju netgi tris Vilvi sūrius. Klasiškai į sudėtį įeina čederio sūris, o aš jį pakeičiau Jelapeno sūriu, kuris suteiks dar ir pikantiško aštrumo.

Sūrio spurgytėms jums reikės: 

  • 200g VILVI TILSIT sūrio
  • 200g VILVI „Memel Piquant“ sūrio su jalapeno pipirais
  • 100g VILVI „Memel Prussia“ (3 mėn. brandinimo) sūrio
  • 3-jų česnako skiltelių (tarkuosim į tešlą)
  • 3vnt kiaušinių
  • Aliejus gruzdinimui
  • Stiklinės kukurūzų kruopų (jas reiktų išsivirti pasūdytame vandenyje, apie 20 min)
  • Panko džiėvesėlių apvoliojimui
  • 2 šaukštai miltų tešlai ir papildomai miltų formavimui
  • 50ml sojos (Kikoman)

Padažui:

  • Santa Maria prieskonių sūrio padažui
  • 300g Grietinės
  • Kalendros

Gaminimo eiga:

Pirmiausia išsiverdame kukurūzų kruopas (virti apie 20min vis maišant, tačiau dar įdėmiai perskaitykite rekomendacijas ant pakelio). Jas atvėsiname.

Sutarkuojame visus sūrius ir česnaką.

Tuomet kiaušinius, miltus, virtą kukurūzų kruopų košę, soją, tarkuotą česnaką gerai išmaišome (su mikseriu) iki grietinės tirštumo masės.

Masę sumaišome su sūriais. Viską paliekame pailsėti valandai laiko.

Rankas pamiltuojame ir formuojame mažus kamuoliukus. Juos apvoliojame panko džiuvesėliuose.

Kepant gerai įkaitinkite aliejų. Pirma spurga, kaip ir pirmas blynas, gali nesigauti.

Tuomet sūrio kamuoliukus gruzdinkite iki kol paruduos (keletą minučių).

Ištraukus sūrio kamuoliuką iš aliejaus nusausinti į servetėlę. 

Padažo paruošimas:

Grietinę sumaišyti su prieskoniais ir maždaug pusvalandžiui palikti šaldytuve.

Galite susikurti ir savo prieskonių mišinį, kurį maišykite su grietine.

Papuošikite kalendra.

Šalia tinka ir naminis pomidorų padažas ar meksikietiška gvakamolė.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą