Receptai

Prancūziškas omletas su sūriu bei juodos duonos toast’u su avokadu 

Prancūziškas omletas su sūriu

Nors iš pažiūros omletas atrodo gan paprastai paruošiamas patiekalas, visgi norint pagaminti jį teisingai, reikėtų nepamiršti keleto svarbių taisyklių. Jomis su Jumis ir dalinuosi.

Tiesa, nepergyvenkite, aš pati kol išmokau ruošti tikrą prancūzišką omletą, prikepiau nemažai kiaušininių blynų.

Sūrį, kurį parinkau šiam omletui yra naujasis Vilvi sūris, pagamintas Vilkyškių pieninėje. 

Vilvi GOUDA – 48 proc. riebumo puskietis sūris. Šis geltonos spalvos karvės pieno sūris kilęs iš Olandijos. Švelnaus skonio, ypač tinkantis kasdieniam sumuštiniui ar šiltam patiekalui pagardinti. Pirmieji Gaudos sūrio paminėjimai siekia 1184 metus. Todėl jis laikomas  vienu seniausių dar gaminamų sūrių pasaulyje.

Svarbiausios taisyklės, kurių nevalia pamiršti norint išsikepti omletą:

Teisingai išplakti kiaušiniai
Vidutinė kepimo temperatūra
Lengvas maišymas ir nuolatinė priežiūra
Sviestas prieš, druska – po arba be jos.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

2-iems porcijoms jums reikės:

  • 6 kiaušinių
  • 1 avokado
  • 80g „Vilvi Gouda“ sūrio 
  • Įvairių žolelių ir gėlelių, ką tik randat darže ar ant palangės
  • Svogūnų arba česnako laiškų
  • Sviesto 
  • Druskos 
  • Pipirų
  • Šlakelio laimo
  • Kanapių sėklų arba čili dribsnių (priklausomai, ką labiau mėgstate)
  • Juodos duonos su grūdais

Gaminimo eiga:

Sutarkuokite „Vilvi Gouda” sūrį. 

Susipjaustykite žolytes ir sutrinkite avokadą šakute. Beje, avokadą padruskinkite ir papipirinkite bei įlašinkite laimo sulčių, rūgštis ne tik subalansuos, bet ir neleis masei pajuoduoti. 

Omleto kepimas:

Teisingai išplakti kiaušiniai. Įmuškite kiaušinius į dubenį, juos plakite švelniai iki vientisos masės. Tačiau perplakti jų irgi nevalia.
Vidutinė kepimo temperatūra. Keptuvė turi būti įkaitinta iki vidutinės ugnies. Ir viso kepimo metu svarbu jos nekeisti. Ant įkaitintos keptuvės reiktų ištirpdyti gabalėlį sviesto. Ant jo omletą ir kepkite.
Lengvas maišymas. Bene pagrindinis dalykas kepant omletą – taisyklingas maišymas. Tik supylus kiaušinius juos lengvai maišykite. Jokiu būdu to nedarykite chroniškai ir netvarkingai. Su kiaušiniais reikia elgtis labai švelniai. Maišykite juos lengvu judesiu iš vidurio išskirstydami į abu šonus. Išties rekomenduoju pažiūrėti youtube apie tobulo omleto kepimą.
Druska ir pipirai. Vat čia daug kas daro klaidą, nes deda druską beplakant, o išties druską ir pipirus reiktų dėti jau ant iškepto omleto. O aš druskos išvis nenaudoju, juk sūris jos turi pakankamai.
Laiminga pabaiga. Kai kiaušiniai ims trauktis ir nebeliks skysčio, gražiai išlyginkite ir palikite dar 30-iai sekundžių. O dabar jau priedų eilė – metas dėti tarkuotą Gouda sūrį! Tuomet omletą suvyniokite, užbarstykite svogūnų arba česnakų laiškų.
Duoną paskrudinkite keptuvėje (galite mėgautis ir šviežia), užtepkite ant jos trintą avokadą. Apibarstykite sumuštinuką čili dribsniais arba kanapių sėklomis.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *