Vasaros džiaugsmiai – kumpio, keptų persikų, nektarinų bei abrikosų salotos su Memel Blue

Kumpio, persikų ir abrikosų salotos

Vasaros džiaugsmiai – kumpio, keptų persikų, nektarinų bei abrikosų salotos su Memel Blue

Vasara ne tik uogoms! Vasarą sezoną švenčia ir dar vieni šaunū kaulavaisiai – persikai, nektarinai bei abrikosai. Šiais laikais jų apstu visokių rūšių, tad kviečiu griebti pintinę, keliauti į turgų, prisikrauti šių skanumynų ir gaminti šeimai ar draugams – lengvas, gaivias salotas su kumpiu bei mėgstamu sūriu su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue“.

Kumpio, keptų persikų, nektarinų bei abrikosų salotos su Memel Blue

Dviems porcijoms reikės:

  • 1 persiko
  • 1 plokščio persiko (figmedžio persikėlis)
  • 2 abrikosų
  • 1 nektarino
  • gervuogių
  • 80g Serrano kumpio
  • 80g sūrio „Memel Blue“ su mėlynaisiais pelėsiais „Vilkyškių pieninės“
  • mėtos lapelių
  • baziliko lapelių
  • Maldon druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • balzamiko acto
  • tyro gryno alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Pasiruoškiame bazilikų ir mėtų aliejų. Mėtas, bazilikus smulkiai supjaustome, dedame šaukštą medaus, pilame alyvuogių aliejaus, beriame pipirų.

Persikus, nektariną supjaustome skiltelėmis. Tiesiog įpjauname iki pat kaulo ir gražiai išimkite.

Abrikosus perpjauname pusiau.

Gerai įkaitiname keptuvę ir pakepame persikus bei abrikosus (ant sausos keptuvės, kad jie gerai apskrustų).

Į lėkštę dėliojame keptus persikus, nektarinus, abrikosus, kumpį, pjaustytą gabaliukais sūrį su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue“, gervuoges, beriame Maldon druskos, juodųjų pipirų, pilame mėtų ir bazilikų padažą, truputį balzamiko acto ir puošiame šviežiais mėtos bei baziliko lapeliais.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą