Gausiai pagardais užkepti kukurūziniai traškučiai načos / nachos

Gausiai pagardais užkepti kukurūziniai traškučiai načos / nachos

Nachos / načos – užkeptų kukurūzinių traškučių su įvairiais pagardo gimimas įvyko 1943 metais „ant“ Meksikos ir JAV sienos. Visai šalia Teksaso, Eagle Pass miestelio, kuris ribojasi su Piedras Negras, Coahuila, Meksikoje. Kaip ir dauguma kokteilių ar patiekalų, jie buvo sukurti netikėtai ir reikalui esant.

Toks vyrukas Ignacio „El Nacho“ Anaya po apsipirkinėjimo išalkusioms JAV karininkų žmonoms irgi jau po savo darbo valandų buvo geras ir iš to, ką turėjo pagamino užkandį. „El Nacho“ trikampiukais supjaustė tortilijas, jas pagruzdino, užpylė tarkuotu čederio sūriu, pakepė ir pagardino jalapeno pipirais. Vyrukas, paklaustas, kaip toks užkandis vadinasi, atsakė: „Nacho’s especiales„. Pagal savo pravardę. 

Be abejo, kaip ir visi užkandžiai iš paprastesnių tapo gausūs ir interpruotajami su įvairiais ingredientais ant viršaus.

Dabar tai super populiarus užkandis ne tik JAV, bet ir visame pasaulyje. Šefai ir namų šeimininkai derina skirtingus sūrius, gardina pupelėmis, žalėsiais, malta mėsa ar ilgai troškinta vištiena.

Aš gaminu su daug daug daug sūrio ir negailu gausiai kitų ingredientų. Matyt, todėl jie patinka visai mano šeimai ir draugams.

 

 

 

Načos – kukurūziniai traškučiai užkepti faršu, pupelėmis, sūriu su namine gvakamole ir lydytu sūriu

Indui načos reikės:

  • 400g kukurūzų traškučių
  • 450g jautienos faršo
  • 400g pomidorų savose sultyse
  • 300g garuose ruoštų raudonųjų pupelių
  • 200g konservuotų kukurūzų
  • 50g marinuotų Chalapos pipirų griežinėlių / Jalapeno
  • puse svogūno
  • svogūno laiškų
  • 100g „Memel Blue“ sūrio su mėlynaisiais pelėsiais „Vilkyškių pieninės“
  • 100g „Prussia“ sūrio „Vilkyškių pieninės“

(ingredientų galite mažinti / didinti pagal tai, kiek daug norėsite padažo prie nachos)

Pagardams:

  • avokado
  • laimo sulčių
  • pomidorų
  • svogūno laiškų
  • kalendros
  • grietinės / jogurto
  • druskos
  • pipirų
  • lydyto sūrio „Memel Blue“ su mėlynaisiais pelėsiais, aitriosiomis paprikomis ir spanguolėmis iš „Vilkyškių pieninės“

Gaminimo eiga:

Į maltą jautieną dedame gausiai pipirų. Galima dar paimprovizuoti su saldžiosios paprikos milteliais.

Supjaustome smulkiai svogūnus.

Su trupučiu aliejaus keptuvėje ant karštos ugnies pakepame jautienos faršą. Trumpai. Tuomet pilame konservuotus pomidorus. Beriame druskos.

Pasiruošiame visus ingredientus, supjaustome svogūno laiškus, kalendrą.

„Prussia“ sūrį sutarkuojame. „Memel Blue“ naudoju jau smulkintą.

Ant skardos tiesiame kepimo popierių, dedame sluoksnį  kukurūzinių traškučių.

Tuomet gausiai pakepto/patroškinto faršo, pupelių, kukurūzų, jalapeno, tarkuoto sūrio „Prussia“ ir „Memel Blue“, svogūnų laiškų.

Tuomet vėl načos traškučių ir vėl gausių sluoksnį visų pagardų. Ant viršaus daug daug abiejų sūrių ir kalendros bei svogūnų laiškų.

Jeigu norite formuokite ir trečiąjį sluoksnį. Priklausys nuo skardos dydžio.

Aš nieko negailėjau, tiek prikroviau visko, bet buvo neatsivalgomai skanu.

Kepti 190C kaitrumo orkaitėje, 15 minučių.

Ruoškitme pagardus:

  1. Avokadą sutrinkite šakute. Iš kevalo jį gražiai išimsite šaukštu. Tuomet berkite drusko, pipirų ir laimo sulčių.
  2. Pomidorus supjaustykite smulkiai, juos sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūnais, svogūno laiškais, kalendra, spauskite laimo sulčių, berkite druskos ir pipirų.
  3. Atskirai paruoškite jogurtą ar grietinę indelyje. Galima pagardinti šlakeliu laimo sulčių.
  4. Pasiruoškite mėgstamą lydytą sūrį su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue“.
2 komentarai
  • Anonimas
    Parašytas 20:39h, 03 liepos Atsakyti

    Sveiki,kiek laiko ir kokioje temperatūroje kepti?

    • myliusuri123
      Parašytas 08:10h, 07 liepos Atsakyti

      Sveiki,
      Papildžiau tekstą 🙂 Kepti 190C kaitrumo orkaitėje, 15 minučių.

Palikite komentarą