Ypatingi burgeriai su mėlynojo pelėsio sūriu

Ypatingi burgeriai su mėlynojo pelėsio sūriu

Ar yra tokių, kas atsisakytų burgerio? Tai aišku, pavyzdžiui, aš. Bet ar yra tokių, kas atsisakytų GERO burgerio? Mažokai. Bet net ir tiems, turiu pasiūlymą.

Išties, patys pačiausi burgeriai yra visiškai paprasti – tereikia geros mėsos (kuriai irgi turiu sprendimą), meilės (banali tiesa) ir truputėlio gero twisto. 

Duosiu jums receptą, kur kai kuriems, gal bus ir nedrąsu bandyti, bet paragavę – jie supras, kad buvo verta. 

Apie mėsą

Kai jau tapo lengvai pasiekiama nusipirkti paruoštų burgeriams mėsos maltinukų, brandintų ir ne tik, kviečiu prisiminti faktą, jog mėsą galite susimalti patys arba nuvykę į turgų – paprašyti čia pat to padaryti išsirinkę patinkančią jautienos dalį.

Be abejo, jeigu paruošti maltinukai ranka pasiekiami – drąsiai rinkitės ir juos. Tačiau gera mėsa – puse burgerio, tad geriau pirkite specializuotose parduotuvėse arba pas patikimus mėsininkus.

Apie burgerio inspiraciją

Šitą burgerį su pelėsiniu sūriu ir keptu ant grilio ananasu ragavau Tromso. Tai už pačio poliarinio rato esantis miestas Šiaurės Norvegijoje. Kur žiemą – beveik visada naktis, o vasarą – diena. Ten su bičiuliais vykom į Šiaurės pašvaistės medžioklę ir pažintį nepažinto krašto. Žinoma, kad jokia mano kelionė neapsieina be maisto, tad į lankytinų maisto vietų sąrašą kone pirmu numeriu buvo Tromso burgerinė „Burgr“, kurią pamilę pasaulio foodie.

 

Naminiai burgeriukai su jautiena, keptu ant grilio ananasu ir sūriu su mėlynuoju pelėsiu

6-iems burgeriams reikės:

  • 700g maltos jautienos. 1-am burgeriukui 100g-150g mėsos (priklausomai nuo dydžio. Mes darėm mažesnius)
  • 1 kiaušinio
  • 2 česnako skiltelių
  • 100g „Memel Blue“ sūrio su mėlynaisiais pelėsiais „Vilkyškių pieninės“
  • Puse ananaso
  • garstyčių
  • juodųjų pipirų
  • nedidelių brioche bandelių (arba kitos mėgstamos burgerių bandelės)
  • pomidorų
  • pomidorų arba BBQ padažo
  • majonezo
  • salotų lapų
  • svogūnų (idealu lengvai pačių pamarinuoti – su actu, druska, cukrumi)

Gaminimo eiga:

Pasiruošiame mėsą. Į ją mušame kiaušinį, dedame pipirų, gerą šaukštą garstyčių, spaudžiame česnaką. Šiaip kartais dedu į mėsą riebų šaukštą majonezo. Tik jokiu būdu neberkite drukos, druska kietina mėsą. Formuojame maltinukus.

Susipjaustome pomidorus, apibarstome juos druska ir pipirais.

Pasiruošiame salotų lapelius.

Susipjaustome ananasą.

Pasiruošiame brioche bandeles. Jas perpjauname per pusę.

Ant grilio arba keptuvės išsikepame ananasų skilteles.

Pašildome bandeles.

Kai jau viskas paruošta, ant grilio ar keptuvės dedame maltinukus. Jie iškepa vos per kelias minutes – priklausomai, ar norėsite pilnai, ar vidutiniškai keptą.

Ant mėsos prieš baigiant kepti dedame sūrį su mėlynuoju pelėsiu.

Burgerių bandelę tepame majonezu, dedame salotos lapelį, marinuotų svogūnų, iškeptą maltinuką, pomidorą, ananasą, pilame BBQ arba pomidorų padažo.

Coleslaw – naminės morkų ir kopūstų salotos

Jusms reikės:

  • Puse kopūsto (baltagūžio arba raudonojo)
  • 4 morkų
  • sauja sūdytų pakepintų žemės riešutų (arba anakardžių)
  • mažo raudonojo svogūno arba svogūnų laiškų
  • majonezo
  • kalendros
  • juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Kopūstą supjaustome smulkiai. Ar rinksitės baltagūžį kopūstą, ar raudonąjį mėlynąjį kopūstą – jūsų reikalas. Abu labai gardu.

Morkas sutarkuojame.

Naudojame jau paskrudintus žemės riešutus arba patys paskrudiname. Puikiai tinka ir sūdyti kepinti anakardžiai.

Supjaustome kalendrą ir svogūną. Kartais naudoju raudonąjį svogūną, kartais svogūno laiškus. Šitos salotos skanios ruoštos įvairiomis variacijomis.

Įmaišome majonezą, barstome pipirais ir mėgaujamės prie burgerio.

 

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą