Receptai

Frittata – itališkas omletas su šparagais ir daug sūrio

Frittata su sūriu ir šparagais

Frittata – tai itališkas omletas, kurį tikrai ne vienas jūsų esat gaminę ir gaminat, dažniausiai nežinodami, kaip išties jis vadinamas. Tai patiekalas, kuris lyg ir primena omletą, lyg ir kišą be traškaus pado ir kažkiek plaktus kiaušinius.

Tai keptuvėje kepti kiaušiniai, sumaišyti su grietinėle, grietine ar pienu, dažniausiai kepami su papildomais pagardais: įvairiomis daržovėmis, sūriais, kumpiais.

Dalinuosi pavasariška idėja su šparagais, puošta valgomomis gėlytėmis iš giraitės, tačiau drąsiai keiskite juos sezoniškomis daržovėmis, dėkit kumpį, grybus, bet šiūkštu, nepamirškite sūrio!

INGREDIENTAI

Jums reikės:

Visai šeimai jums reikės:

  • 8 kiaušinių
  • 1/3 puodelio grietinėlės arba grietinės (aš naudojau „Vilkyškių” grietinę)
  • Bent 100g „Vilkyškių” sūrio „Prussia”
  • 5 – 6 šparagų
  • druskos
  • pipirų
  • gero tyro alyvuogių aliejaus
  • mėgstamų žolelių: čiobrelių, raudonėlio, baziliko

Patiekti šalia:

  • mėgstamų lengvų salotų
    kumpio
  • mėgstamos duonos

Gaminimo eiga:

Pasiimkite gilesnį dubenį. Ten dėkite kiaušinius, pilkite grietinėlę arba grietinę, berkite druskos, pipirų.

Kiaušinius suplakite.

Pasiruoškite sūrį ir daržoves. Šparagus supjaustykite maždaug 2 cm juostelėmis.

Sūrį sutarkuokite.

Įkaitinkite keptuvę, pilkite aliejaus ir pakepkite dvi minutes.

Pilkite kiaušinius, pamažinkite ugnį iki vidutinės ar dar truputį mažesnės.

Berkite žoleles, berkite gausiai sūrio.

Frittata kepa maždaug 8-10min. Uždenkite dangčiu, kad viršuje koncentruotųsi karštis ir iškeptų viršus.

Be abejo, frittata galima pašauti ir į orkaitę.

Patiekti galite keptuvėje supjaustę gabalėliais, šalia pasiūlykite įvairių pagardų.

Puošiau lauko gėlytėmis, juk iškart nuotaika spalvingesnė:)

Idėja:

Šparagus keiskite sezoninėmis daržovėmis. Čia puikiai dera ir pomidorai, ir bulvės, ir žirneliai.

Galite eksperimentuoti parinkdami sūrį su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue” arba mocarelą.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *