Grikiai yra jėga. Ir taškas. Grikiai skanūs vieni – su sviestu. Grikius skanu valgyti su grietine. Grikius galima valgyti su spirgais, su kietuoju sūriu, su kiaušiniu, gardintus žuvimi, kumpiu ar dešrelėmis.
Čia jums nuo manęs ypatingai skanūs (patikėkit) grikiai su svogūnais, salierais, kurių vargšų, daug kas privengia, o nevertėtų to daryti. Taip pat grybais ir sūriu su mėlynuoju pelėsiu.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
2-3-ims asmenims:
- 1 svogūno
- dviejų saliero stiebų
- poros skiltelių česnakų
- kelių pievagrybių ar kitų mėgstamų grybų
- „Vilkyškių pieninės“ sūrio su mėlynaisiais pelėsiais
- Stiklinės sausų grikių
- Sviesto
- Druskos
- Pipirų
- Aliejaus
- Bazilikų / petražolių
Gaminimo eiga:
Grikius užpilkite vandeniu ir palikite per naktį arba išsivirkite, kol paruošite pagardą.
Grikius reiktų virti santykiu 1:2, t.y. vienai stiklinei grikių reikia dviejų stiklinių vandens.
Supjaustykite svogūnus, dėkite juos į įkaitintą keptuvę su daug sviesto.
Tuomet supjaustykite saliero šaknis ir grybus. Kai truputį svogūnai paskrus, dėkite salierą ir grybus. Jeigu reikia, papildykite sviestu arba kepimui tinkamu aliejumi.
Galite pagardinti smulkintu česnaku, berkite druskos ir pipirų.
Kantriai ant vidutinės ugnies sukepkite grybus su svogūnais ir salierais.
Tuomet ant grikių dėkite šį pagardą arba galite sumaišyti iškart grikius su juo keptuvėje.
Gausiai gardinkite gabalėliais sūrio su mėlynuoju pelėsiu.
Ant viršaus puoškite bazilikais arba petražolėmis.
Idėja:
Nemėgstate grybų? Keiskite juos kumpiu arba lašinukais.