Receptai

Dešrainių vakarėlis! Su dešrelėmis ir lydytais sūriais su mėlynaiais pelėsiais

Sakoma, kad pirmąsias dešreles pagamino Romos imperatoriaus Nerono virėjas, kuris galimai galėjo pateikti kažką panašaus į dešrainį. Bet kaip ten bebūtų, dešrainių / hot dog’ų Tėvyne laikoma Vokietija. Frankfurte, sakoma, kad dar 1484 metais, atsirado šie Pasaulyje užvaldę “sumuštiniai” (frankfurter dešrelės). Austrai turėjo irgi labai panašias dešreles – wienerwurst ir, aišku, teigia, kad pirmiau nei vokiečiai.

Vienok, jie išgarsėjo Niujorke, kur juos atgabeno vokiečiu emigrantai. 

Neseniai viename radijuje duodama intervių apie maisto tendencijas, daug kalbėjome apie dešrainius / hot dog’us. Kodėl jie dar taip nėra prigiję Lietuvoje, apart degalinių, tai aš nežinau, bet kad pasaulyje dešrainis yra vienas iš top tarp greito maisto pasiūlymų – niekas nepasiginčis. 

Siūlau pasigaminti du.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

Dešrainis su rūkyta dešrele ir lydytu sūriu su mėlynuoju pelėsiu bei paprikomis:

  • Dešrainiams skirtų bandelių
  • „Vilkyškių pieninės“ lydyto sūrio paprikomis ir spanguolėmis
  • Rūkytų dešrelių
  • Raugintų agurkų
  • Raudonojo svogūno
  • Aliejaus
  • Sviesto
  • Cukraus
  • Druskos
  • Kalendros

Mini dešrainiai su pieniškomis bandelėmis ir svogūnais:

  • Pieniškų bandelių (skirtų dešrainiams)
  • „Vilkyškių pieninės“ lydyto sūrio su mėlynaisiais pelėsiais
  • Mėgstamų pieniškų dešrelių
  • Karamelizuotų svogūnų 
  • Kepintų traškių svogūnų (būna pirkti jau paruošti)

Gaminimo eiga:

Dešrainis su rūkyta dešrele ir lydytu sūriu su mėlynuoju pelėsiu bei paprikomis:

Pirmiausia pasikaramelizuokime svogūnus. Juos dėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus, tuomet dar dėkite sviesto, berkite truputį cukraus ir druskos. Troškinkite juos lėtai, kol svogūnai karamelizuosis.

Dešreles pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir pakepkite kelias minutes, kol ji pradės skaniai skleistis.

Porai minučių įdėkite ir dešrainių bandeles į orkaitę. Jas būtinai įpjaukite.

Traukite bandelę, tepkite lydytą sūrį su mėlynaisiais pelėsiais, aitriosiomis paprikomis, dėkite dešrelę, pjaustytus agurkus, karamelizuotus svogūnus, kalendros ir dar lydyto sūrio ant viršaus.

Naudosime tuos pačius karamelizuotus svogūnus.

Mini dešrainiai su pieniškomis bandelėmis ir svogūnais:

Dešreles pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Po kelių minučių įdėkite ir pašildykite pieniškas bandeles. Jas įpjaukite.

Ant bandelių tepkite lydyto sūrio su mėlynaisiais pelėsiais, dėkite karamelizuotus svogūnus ir pabarstykite traškiais svogūnėliais.

Papildomai galima pagardinti gabalėliais “Memel Blue” sūrio su mėlynaisiais pelėsiais.

Idėja:

Priruoškite visokiausių pagardų ir surenkite “Pasigamink hot dog’ą”.

Šalia patiekite raudonojo kopūsto, morkų salotų su majonezu, trupučiu garstyčių, druskos, pipirų bei kalendros.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *