Receptai

Dešrainių vakarėlis! Su dešrelėmis ir lydytais sūriais su mėlynaisiais pelėsiais

Sakoma, kad pirmąsias dešreles pagamino Romos imperatoriaus Nerono virėjas, kuris galimai galėjo pateikti kažką panašaus į dešrainį. Bet kaip ten bebūtų, dešrainių / hot dog’ų Tėvyne laikoma Vokietija. Frankfurte, sakoma, kad dar 1484 metais, atsirado šie Pasaulyje užvaldę “sumuštiniai” (frankfurter dešrelės). Austrai turėjo irgi labai panašias dešreles – wienerwurst ir, aišku, teigia, kad pirmiau nei vokiečiai.

Vienok, jie išgarsėjo Niujorke, kur juos atgabeno vokiečiu emigrantai. 

Neseniai viename radijuje duodama intervių apie maisto tendencijas, daug kalbėjome apie dešrainius / hot dog’us. Kodėl jie dar taip nėra prigiję Lietuvoje, apart degalinių, tai aš nežinau, bet kad pasaulyje dešrainis yra vienas iš top tarp greito maisto pasiūlymų – niekas nepasiginčis. 

Siūlau pasigaminti du.

INGREDIENTAI

Dešrainiui su rūkyta dešrele, VILVI Memel blue lydytu sūriu su mėlynuoju pelėsiu bei paprikomis Jums reikės:

  • Dešrainiams skirtų bandelių
  • VILVI Memel blue lydyto sūrio mėlynaisiais pelėsiais
  • Rūkytų dešrelių
  • Raugintų agurkų
  • Raudonojo svogūno
  • Aliejaus
  • Sviesto
  • Cukraus
  • Druskos
  • Kalendros

GAMINIMO EIGA:

Pirmiausia pasikaramelizuokite svogūnus. Juos dėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus, tuomet dar dėkite sviesto, berkite truputį cukraus ir druskos. Troškinkite juos lėtai, kol svogūnai karamelizuosis.

Dešreles pašaukite į 180 laipsnių orkaitę (galite kepti ir griliuje) ir pakepkite kelias minutes, kol ji pradės skaniai skleistis.

Porai minučių įdėkite ir dešrainių bandeles į orkaitę ar grilių. Jas būtinai įpjaukite.

Traukite bandelę, tepkite VILVI Memel blue lydytą sūrį su mėlynaisiais pelėsiais, dėkite dešrelę, pjaustytus agurkus, karamelizuotus svogūnus, kalendros ir dar lydyto sūrio ant viršaus.

INGREDIENTAI

Mini dešrainiams su pieniškomis bandelėmis ir svogūnais Jums reikės:

  • Pieniškų bandelių (skirtų dešrainiams)
  • VILVI Memel blue lydyto sūrio su mėlynaisiais pelėsiais
  • Mėgstamų pieniškų dešrelių
  • Karamelizuotų svogūnų
  • Kepintų traškių svogūnų (būna pirkti jau paruoštų)

GAMINIMO EIGA:

Dešreles pašaukite į 180 laipsnių orkaitę (galite kepti ir griliuje). Po kelių minučių įdėkite ir pašildykite pieniškas bandeles. Jas įpjaukite.

Ant bandelių tepkite VILVI Memel blue lydyto sūrio su mėlynaisiais pelėsiais, dėkite karamelizuotus svogūnus ir pabarstykite traškiais svogūnėliais.

Papildomai galima pagardinti VILVI Memel Blue sūriu su mėlynaisiais pelėsiais.

Šalia taip pat galite patiekti raudonojo kopūsto, morkų salotų su majonezu, trupučiu garstyčių, druskos, pipirų bei kalendros.

Skanaus!

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *