Sumuštinukai su silke ir burokėliais

Sumuštinukai su silke ir burokėliais

Čia Lietuvoje mes turime tiek skanių gėrybių, kad belieka tik džiaugtis, kurti ir gaminti. Dažniausiai gero recepto paslaptis slypi paprastume. Šią, ypatinga vasario 16-osios d. proga, sumuštinuką dedikuoju Lietuvai.

Puikiai tiks pusryčiams, užkandžiui jums patiems ar atvykusiems svečiams.

Sumuštinukas su varškės užtepėle, silke, burokėliais ir kanapių sėklomis

Jums reikės:

  • Juodos duonos su grūdais
  • „Vilkyškių pieninės“ varškės užtepėlės, puikiai tinka su žalumynais arba su česnakais
  • virtų burokėlių
  • mėgstamos silkės
  • krapų
  • kanapių sėklų
  • balzamiko acto
  • cukraus
  • sviesto

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pasiruoškite burokėlius. Juos supjaustykite skirtingomis formomis.

Juos dėkite į įkaitintą keptuvę su sviestu, pakepkite, tuomet pilkite balzamiko acto, cukraus, druskos ir pipirų. Balzamiko acto nepagailėkite. Pakaramelizuokite – kepkite, kol susidarys glazūra.

Duonelei apipjaukite kraštus ir padarykite didesnius ir mažesnius stačiakampius.

Ją galite pakepti taip pat ant keptuvės arba dėkite kelioms minutėms į orkaitę. Sukepti nereiktų, ji turi tapti truputį traški.

Kanapių sėklas paskrudinkite kelias minutes ant sausos keptuvės.

Silkę supjaustykite gabaliukais.

Pasiruoškite krapus – juos susmulkinkite.

Tuomet ant duonelės tepkite varškės užtepėlės su žalumynais arba su česnakais. dėkite burokėlį, silkės, pabarstykite krapais ir kanapių sėklomis.

 

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą