Čia Lietuvoje mes turime tiek skanių gėrybių, kad belieka tik džiaugtis, kurti ir gaminti. Dažniausiai gero recepto paslaptis slypi paprastume. Šią, ypatinga vasario 16-osios d. proga, sumuštinuką dedikuoju Lietuvai.
Puikiai tiks pusryčiams, užkandžiui jums patiems ar atvykusiems svečiams.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- Juodos duonos su grūdais
- „Vilkyškių pieninės” varškės užtepėlės, puikiai tinka su žalumynais arba su česnakais
- virtų burokėlių
- mėgstamos silkės
- krapų
- kanapių sėklų
- balzamiko acto
- cukraus
- sviesto
Gaminimo eiga:
Pirmiausia pasiruoškite burokėlius. Juos supjaustykite skirtingomis formomis.
Juos dėkite į įkaitintą keptuvę su sviestu, pakepkite, tuomet pilkite balzamiko acto, cukraus, druskos ir pipirų. Balzamiko acto nepagailėkite. Pakaramelizuokite – kepkite, kol susidarys glazūra.
Duonelei apipjaukite kraštus ir padarykite didesnius ir mažesnius stačiakampius.
Ją galite pakepti taip pat ant keptuvės arba dėkite kelioms minutėms į orkaitę. Sukepti nereiktų, ji turi tapti truputį traški.
Kanapių sėklas paskrudinkite kelias minutes ant sausos keptuvės.
Silkę supjaustykite gabaliukais.
Pasiruoškite krapus – juos susmulkinkite.
Tuomet ant duonelės tepkite varškės užtepėlės su žalumynais arba su česnakais. dėkite burokėlį, silkės, pabarstykite krapais ir kanapių sėklomis.