Nors esti grupė žmonių, kurie mėgsta sudėtingus patiekalus ir dažnai prisigalvoja virtuvėje atrasti šedevrus gamindami keliolika valandų, visgi man tai ištinka retai. Pagrindinis mano noras virtuvėje, kad būtų skanu, ne per daug sudėtinga, universalu ir pamaitintų ne tik skrandį, bet ir sielą.
Viena iš tokių patiekalų grupių yra pastos. Dažniausiai visiems patinka, dažniausiai greitai ir labai skanu.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
4-oms porcijoms:
- 250-300g lašišos
- 300g pastos (naudoju šiam patiekalui Penne)
- 1 raudonojo svogūno
- 200g šaldytų žirnelių
- saujos špinatų
- krapų
- pusės stiklinės grietinėlės
- druskos
- pipirų
- kokybiško alyvuogių
- aliejaus
- (česnako)
- Sūrio su mėlynuoju pelėsiu “Memel Blue” iš “Vilkyškių pieninės”
Gaminimo eiga:
Pirmiausia išsikepkite lašišą. Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių, tuomet dėkite lašišą, ją padruskinkite, papipirinkite ir nepagailėtai pilkite alyvuogių aliejaus. Jeigu mėgstate, dėkite išspausto česnako.
Kepkite orkaitėje 180 laipsnių apie 15min.
Kai lašiša iškeps, sugnaibykite ją nedideliais gabalėliais.
Paraleliai virkite pastą.
Svogūnus pakepkite ant sviesto arba aliejaus, dėkite žirnelius.
Pilkite grietinėlę, dėkite lašišą, špinatus, dar čiut pakaitinkite ir laukite kol išvirs pasta.
Ją galite suberti į keptuvę, gausiai gardinti „Memel Blue” sūriu su mėlynuoju pelėsiu, pagardinti druska ir pipirais bei krapais.
Skanaus!