Toskanietiška vištiena su makaronais ir sūriu

Toskanietiška vištiena su makaronais ir sūriu

Ar jums nėra taip, kad kai pasako, kas tokį slaptažodį Toskana #Tuscany, iškart užsimanote sūrio ir vyno? O gal pakvimpa kiparisais ar jų kvapą prinenančiais rozmarinais? Toskana mums kelia geras emocijas, kaip ir šiltas, jaukus troškinukas šaltajam sezonui.

Įkvėpta Toskanos ir rudens paruošiau jums troškintos vištienos su visų mėgstama pasta receptą, kurį papildžiau rudens gėrybe – šparaginėmis pupelėmis ir, žinoma, sūriu. Tiksliau, keliais. Nes aš #myliusuri.

Toskanietiška vištiena su makaronais ir sūriais

Jums reikės:

  • Sultinio (rekomenduoju naudoti naminį, bet galima ir natūralų jau paruoštą)
  • 1vnt svogūno
  • 1vnt paprikos
  • Galvutės česnako
  • Petražolių arba rozmarinų
  • 500g vištienos krūtinėlės arba blauzdelių mėsos
  • Geros saujos šparaginių pupelių
  • 50g špinatų
  • Sūrio „Memel Blue” „Vilkyškių pieninės” su mėlynuoju pelėsiu
  • Lydyto sūrio „Memel Blue” „Vilkyškių pieninės” su mėlynuoju pelėsiu (klasikinio arba su džiovintais pomidorais)
  • Sūrio „Prussia” „Vilkyškių pieninės”
  • Kelių džiovintų pomidorų
  • Aliejaus kepimui arba sviesto
  • Juodųjų pipirų
  • Druskos (šiaip nebent mėgstate sūriai, bet iš esmės net nereikia)

Gaminimo eiga:

Vištą apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus arba sviesto. Berti druskos ir pipirų. Kepant ją galima užpilti balto vyno šlakeliu.

Atskirai ant keptuvės ant sviesto pakepti pjaustytą griežinėliais svogūną bei papriką. Pakeptas jis suteiks troškiniui daugiau skonio.

Į puodą su sultiniu dėti papriką, svogūną, visą galvutę česnako (nereikia smulkinti). Sudėkite džiovintus pomidorus, petražoles arba rozmarinus bei šparagines pupeles. Truputį pavirkite. Tuomet dėkite vištieną ir makaronus. Kai jau makaronai išvirs ir sultinys bus truputį nusigarinęs, galima pilti grietinėlės ir dar vyno.

Aš vietoj grietinėlės dėjau lydyto sūrio su mėlynuoju pelėsiu. Tuomet ant visko pritarkavau “Prussia” sūrio ir pridėjau sūrio su mėlynuoju pelėsiu gabalėliu.

Galima ruošti skirtingais žingsniais ir visą tai daryti keptuvėje, į kurią po to beliks sudėti išvirtus makaronus.

Kaip bedarysite, vistiek bus pasakiškai skanu ir šilta viduj.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą