Nosį riečiantis šviežio kruasano kvapas, traškus paviršus ir burnoje tirpstantis sviestinis vidus. O kai šis gėris dar įdarytas burnoje tirpstančia kremine kiaušiniene…Tai yra galima vadinti visiška pasitenkinimo viršūnė.
Kruasanus mėgsta visi. Tad kviečiu jų nepamiršti ir iš jų savo draugams ar mylimiems pagaminti sumuštinių.
Truputį apie kruasaną
Kai galvojame apie kruasanus, galvojame apie Prancūziją, tačiau tikroji kruasanų kilmės šalis – Austrija. 1683 Viena buvo užgrobta Osmanų imperijos. Kai Viena buvo išvaduota vietinės kepyklos pradėjo kepti pusmėnulio formos (“crescent”) kepinius. Šiuos sviestinius raguolius jie pavadino vokišku žodžiu “Kipferl”. Tačiau po 1770 metų, kai Austrijos princesė Marija Antuanetė ištekėjo už Prancūzijos Karaliaus Liudviko XVI, jie gavo naują – kruasanų (croissant) – pavadinimą. Marija Antuanetė be galo ilgėjosi šių sviestinių raguolių, tad prancūzams nebeliko ką daryti, kaip tik kepti šiuos pyragaičius karalienei. Tačiau prancūzai nebūtų prancūzai, jie sviestinių raguolių gaminimą pavertė technologiškai sunkesniu.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
Kruasanas su kiaušiniene, kumpiu, sūriu su mėlynuoju pelėsiu bei cukinijomis:
1-am:
- Kruasano
- Gabalėlio kumpio (naudojau kalakutienos virtą)
- Gabalėlio „Vilkyškių pieninės” sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue”
- Mažos žalios cukinijos
- Kiaušinių
Kruasanas su keptu kiaušiniu, kumpiu, lydytu sūriu su mėlynuoju pelėsiu bei pomidorais
1-am:
- Kruasano
- Gabalėlio kumpio (naudojau kalakutienos virtą)
- Mėgstamo skonio „Vilkyškių pieninės” lydyto sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue”
- Pomidorų
- Kiaušinio
Gaminimo eiga:
Kruasanas su kiaušiniene, kumpiu, sūriu su mėlynuoju pelėsiu bei cukinijomis:
Pagal instrukcijas pasiruoškite kiaušinienę ir tuomet berkite druskos ir pipirų.
Įpjaukite kruasaną išilgai per vidurį.
Dėkite kumpio, gabalėlius sūrio, cukinijas bei kiaušinienę.
Galima variacija
Galite sudėti visus ingredientus ant lėkštės, jog valgantieji pasigamintų savas interpretacijas. Eksperimentuokite su skirtingomis rūšimis kumpio bei daržovių.
Kruasanas su keptu kiaušiniu, kumpiu, lydytu sūriu su mėlynuoju pelėsiu bei pomidorais:
Iškepkite kiaušinį. Stebėkite, jog neperkeptų trynys. Visuomet skaniau, kai jis skystas.
Įpjaukite kruasaną išilgai per vidurį.
Tepkite lydyto sūrio, dėkite kumpio, kiaušinį bei pomidorus.
Galima variacija
Galite sudėti visus ingredientus ant lėkštės, jog valgantieji pasigamintų savas interpretacijas. Eksperimentuokite su skirtingomis rūšimis lydyto sūrio, kumpio bei daržovių.