Velykoms ir ne tik: įdaryti kiaušiniai su sūriu

Velykoms ir ne tik: įdaryti kiaušiniai su sūriu

Mada, maistas, kelionių kryptys, parduotuvių tipas – viskas sukasi ratu. Kažkada sūrio ir pieno eidavome į pieninę, duonos į kepyklą, o dešros pas mėsininkus. Tada atėjo supermarketų era. Kažkada kliošinės kelnės buvo must have, o dabar vėl yra must have. Taip ir su įdarytais kiaušiniais. Ne tik lietuviai, bet daugiau pasaulio tautų turi tokį patiekalą – virtus įdarytus kiaušinius, jų trynius sumaišant su papildomais pagardais. Angliškai jie vadinami #deviledeggs. O kildinami pastarieji iš Italijos. Kažkuomet ir mes juos gamindavome, tik tada per daug nereklamuodavome, nes ale reikia kažką naujo gaminti ir užsienietiško. Visgi įdaryti kiaušiniai yra labai puikus ir netgi didžiuotis kviečiantis patiekalas.
Pagardinkime ir savo šv.Velykas juo.

@myliusuri siunčia gražiausius linkėjimus gražiausios pavasario šventės proga ir kviečia ruošti įdarytus kiaušinius bei atrasti savų interpretacijų.

Įdaryti kiaušiniai

  • Pagal klasikinį receptą, kiaušino tryniai sumaišomi su majonezu, garstyčiomis, obuolių sidro actu, druska ir pipirais
  • Lietuvoje įprasta juos maišyti su virta dešra, majonezu arba šprotais ir majonezu, pagardinant svogūnų laiškais
  • Interpretuoti galima labai daug, juos galima įdaryti grybais, daržovėmis, žuvimi, skirtingais sūriais. Svarbiausia nepadauginti ingredientų ir surasti balansą

Įdaryti kiaušiniai su sūriu su mėlynuoju pelėsiu, lydytu sūreliu bei kalakutienos kumpiu

Jums reikės:

  • 7 kiaušinių (turėsime viso 14 puselių)
  • 100g „Vilkyškių“ sūrio su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue“ (naudojau jau smulkintą)
  • 100-140g lydyto sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“
  • 100g virto kalakutienos kumpio
  • krapų
  • svogūnų laiškų
  • juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išvirkite kietai. Virkite 8-9 minutes.

Juos atvėsinkite ir nulupkite.

Perpjaukite kiaušinius pusiau ir išimkite trynius.

Virtą kalakutienos kumpelį supjaustykite pakankamai smulkiai.

Tą patį padarykite su krapais bei svogūnų laiškais.

Geriausia naudoti jau trupintą sūrį su pelėsiu.

Trynius sutrinkite ir sumaišykite su visais ingredientais.

Į visą šitą masę įmaišykite lydytą sūrį su mėlynuoju pelėsiu.

Šiuo įdaru įdarykite kiaušinius ir dar apibarstykie krapais.

Aš nenaudojau druskos, nes sūris ir kumpis – sūrūs natūraliai. Galima naudoti juoduosius pipirus, bet net ir tie nėra būtini, – sūris su mėlynuoju pelėsiu (kurio čia turime dviem pavidalais) – pakankamai pikantiškas.

Skonių variacija

Galima daryti be kumpio, jeigu jo nevartojate.

Galima žaisti su skirtingais lydyto sūrio skoniais. Jeigu rinksitės, kaip pavyzdžiui su saulėje džiovintais pomidorais, pikantiškesnio skonio mėgėjai gali dar papildomai įmaišyti ir džiovintų pomidorų.

Galima rinktis lydytą sūrį su mėlynaisiais pelėsiais ir atriosiomis paprikomis bei spanguolėmis, vietoj kalakutienos kumpio naudokite dešrytę bei truputėlį šviežios raudonosios paprikos.

Mielinė sluoksniuota tešla bus storesnė ir labiau primins pyragą, o naudojant sluoksniuotą tešlą pyragas bus labiau traškus.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą