Pomidorų, kuskuso ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos

Pomidorų, kuskuso ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos

Laukiam pavasario ir valgom lengvai!

Lengvos ir gaivios salotos:

  • Tiks bet kuriuo sezonu
  • Jausitės sotūs, bet nepersivalgysite
  • Tinka kaip garnyras (prie vištienos ypač) arba kaip pagrindinis valgis lengviems pietums ar vakarienei
  • Skanaus!

2 -iems arba 4-iems asmenims Jums reikės (priklausomai ar valgysite, kaip garnyrą, ar kaip pagrindinį valgį):

  • 1 puodelio(nevirto) perlinio kuskuso
  • 80g saulėje džiovintų pomidorų
  • 30g džiovintų spanguolių
  • 50g pinijų riešutų
  • 50g sultenių salotų
  • š. alyvuogių aliejaus
  • š. medaus
  • š. balzaminio acto
  • ½ apelsino sulčių
  • 80g sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“
  • druskos
  • pipirų

Gaminimo eiga:

Išsiverdame perlinį kuskusą. Pirmiausia užvirkite vandenį, tuomet pilkite kruopas ir virkite 8-10min (al dante). Nuėmus nuo ugnies, būtinai pakiškite po šaltu vandeniu, – taip sustabdomas virimo procesą ir kruopos išlieka nepervirtos.

Susipjaustykite smulkiai džiovintus pomidorus. Spanguoles išmirkykite vandenyje.

Pinijų riešutus pakepkite ant sausos keptuvės.

Atskirai sumaišykite padažą: alyvuogių aliejų, medų, balzaminį actą, apelsinų sultis, druską ir pipirus (galima medaus ir nenaudoti).

Į kuskusą įmaišykite visus ingredientus: salotas, džiovintus vaisius, pomidorus bei salotas.

Skonių variacija

Improvizuokite su salotų rūšimis ar papildydami mėgstamais ingredientais, pvz. kumpiu.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą