Ledai su mėlynojo pelėsio sūriu

Ledai su mėlynojo pelėsio sūriu

Sūriai puikiai tinka ruošti įvairius desertus. Vienas tokių – sūris su mėlynuoju pelėsiu.

Desertams jis suteikia pikantiškumo bei malonaus sūrumo. Sūris puikiai dera su obuoliais, kriaušėmis, persikais, tad stenkitės jį integruoti ten, kur dominuoja šie vaisiai. Drąsiai galima kepti pyragus, o mėgstantiems eksperimentuoti – daryti ledus. Šis sūris puikiai dera su figomis, tad desertų gali tapti figų bei sūrio kombinacija.

Ledų receptu dalinasi #myliusuri!

Jums reikės (600 g):

  •  250 ml pieno 

  • 150 ml 35 % riebumo grietinėlės 

  • 4 vnt kiaušinio trynių 

  • 100 g cukraus

  • 250 g pelėsinio sūrio (aš renkausi „Vilkyškių“ su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue“)

Gaminimo eiga:

Pieną ir grietinėlę užvirti, nukelti nuo ugnies.

Kiaušinių trynius ir cukrų suplakti kartu.

Pieną ir grietinėlę statyti į karšto vandens vonelę ir, pamažu maišant, supilti kiaušinių ir cukraus masę.

Viską sumaišyti ir virti, kol pradeda tirštėti.

Nuimti nuo plytos, perkošti per sietelį, atvėsinti iki 30 С.

Atvėsintą masę, plakant sujungti šluotele su “Memel Blue” sūriu (prieš tai sutrupintą smulkiai), išmaišyti iki vientisumo.

Paruoštą masę dėkite į šaldiklį bent 20-čiai valandų. Skanu ledus ragauti su įvairiausiais vaisiais.

Receptą sukūrė: Aldona Gečienė LRVVKA Tarybos narė

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą