Ir sau, ir draugams: morkų keksiukai su pelėsiniu sūriu

Ir sau, ir draugams: morkų keksiukai su pelėsiniu sūriu

Kalėdos – stebuklų metas. Stebuklai ir man, nes aš iš tų, kuri nevalgo(ė) saldumynų, bet paskutiniu metu tiesiog noriu jų kaip išprotėjus.

Visas tas bulačkas lengviau kirsti, kai žinai, kad tai daro ir kiti.

Tai ką, – kepam keksiukus! Aišku, tradiciškai #myliusuri su sūriu ir truputį sveikiau, – su morkom. Ir puikiai tinka tada, kai nori ir saldaus, ir sūraus.

Morkų keksiukai su pelėsiniu sūriu:

  • Šis receptas tinkamas tiek keksiukams, tiek pyragui
  • Puikus užkandis ir prie vyno

  • Gražiai supakavus – bus puiki dovana

Morkų keksiukai su pelėsiniu sūriu

Jums reikės (12 vnt.):

  •  3 kiaušinių

  • stiklinės miltų

  • stiklinės cukraus

  • šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 3 morkų

  • šaukštelio kepimo miltelių

  • šaukštelio valinio cukraus

  • 100gr pelėsinio sūrio (aš renkausi „Vilkyškių“ su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue“)

  • šaukštelio  cinamono

  • mėgstamų riešutų: tinka migdolai, lazdyno riešutai

Gaminimo eiga:

Pirmiausia suplaku baltymus, juos atskiriu nuo trynių. Tuomet keksiukai būna minkštesni ir geriau iškyla.

Tuomet reikia atskirai sutrinti morkas (jas galima ir tarkuoti). Aš ja blendinu iki vientisos tirštos morkų tyrelės. Sulčių neišpilu, jas palieku toje tyrėje. 

Visus likusius ingredientus dedu į bendrą puodą: kiaušinius, morkų tyrę, miltus, cukrų.

Viską gerai išplaku, įpilu alyvuogių aliejaus, tuomet dedu kepimo miltelius, cinamoną bei pelėsinį sūrį.

Belieka viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.

Pilame į keksiukų formą. Ir vuolia! 

Kepame apie 15-20 min 180 laipsnių temperatūroje.

Puoškite su grietinėle ar kuo tik norite 🙂

Skonių variacija

Gardinkite riešutais!

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą