Karšti sumuštiniai ir vėl kaitina valgytojus (receptas su vienu, dviem arba trim sūriais)

Karšti sumuštiniai ir vėl kaitina valgytojus (receptas su vienu, dviem arba trim sūriais)

Parodykite man žmogų, kuris atsilaikydavo prieš karštą sumuštinį pro kurio kraštelius teka tirpstantis sūris… Kodėl sakau atsilaikydavo? Na, žinote, dabar labai daug alergiškų gliutenui, laktozei, labai daug kas valgo supermaistą ir deklaruoja propoguojantys sveiką gyvenimo būdą. Tačiau, viskas kas su saiku ir jeigu leidžia sveikata yra gerai, tad mes šiandien grįžkime į būtąjį laiką ir paverskime esamuoju.

Receptas tiems, kurie nori prisiminti nostalgiškąjį jausmą, kai kandant sumuštinį susidaro truputį nepadoriai jaudinanti juosta, kurią norisi kuo greičiau suryti…Atnaujinta sumuštinio versija. Pagal #myliusuri.

Truputį apie sumuštinį:

  • Sumuštiniui galite rinktis savo mėgstamą duoną, tinka įvairios rūšys
  • Bet visgi geriau, – šviesią
  • Kuo daugiau sūrio, – tuo daugiau meilės
  • Ruoškite su vienu sūriu, su dviem, trim, o jeigu norite, – ir visais keturiais
  • Mėsos mylėtojai drąsiai gali gardinti sumuštinį virtu kumpiu (aš jeigu rinkčiausi, tai rinkčiausi kalakutienos) ar dešra (pavyzdžiui, mortadella)

Jums reikės:

  • mėgstamos duonos (aš kartais darau su sumuštinių duona su daržovėmis arba mini pilno grūdo duonelėmis)
  • 2-jų raudonųjų svogūnų
  • aliejaus / kelių gabalėlių sviesto kepimui
  • druskos
  • pipirų
  • 70ml Porto arba jautienos sultinio
  • čiobrelių
  • mėgstamo sūrio (aš naudoju be galo mėgstamą ir švelnaus, truputį saldoko skonio sumuštiniui suteikiantį kietąjį sūrį “Prussia”. Mat jis elastingas ir universlus variantas, kuris tiks ir šaltiems, ir karštiems patiekalams.)
  • Varškės užtepėlės su žalumynais (naudoju “Vilkyškių” su žalumynais)
  • Jeigu mėgstate dar intesyviau, galite pagardinti sūrių su mėlynuoju pelėsiu “Memel Blue”

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustykite griežinėliais.

Įkaitinkite keptuvę ar puodą iki vidutinės ugnies, pilkite aliejų arba sviestą, dėkite svogūnus.

Galite truputį padidinti ugnį ir kokias 5 minutes juos pakepti. Tuomet nustatykite vidutinę ugnį, pilkite 70ml Porto arba jautienos sultinio.

Kiekvienas produktas suteiks specifinių niuansų.

Dėkite čiobrelius. Jeigu mėgstate saldžiau, galite įberti arbatinį šaukštelį rudojo cukraus. Tačiau svogūnai ir patys iš savęs gan saldūs.

Pasiruošę svogūnų džemą, ruoškime sumuštinį.

Duonelę patepkite varškės užtepėle (galite naudoti ir sviestą), tuomet dėkite kietąjį (tinka ir puskietis) sūrį, svogūnų džemą, na, o tiems, kam norisi dar intensyvesnio skonio, – pagardinkite sūriu su mėlynuoju pelėsiu.

Skonių variacija

Skirtingos sūrio ir duonos rūšys atveria galimybes n skaičiui variacijų.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą