Rudeniška kriaušių, morkų ir saldžių bulvių sriuba su sūriu ir riešutais – hygge vakarui

Rudeniška kriaušių, morkų ir saldžių bulvių sriuba su sūriu ir riešutais – hygge vakarui

Ar esate kada girdėję apie tokį Skandinavišką terminą hygge? Ne, tai ne daniškas sūris. Tai daniškas mėgavimasis gyvenimu, kuris tiesiogiai susijęs ir su laiko leidimu geroje kompanijoje su geru maistu jaukioje aplinkoje.

Nors šį danišką terminą daug kas sieja tiesiog su jaukumu, tačiau į šią skambią frazę įeina kur kas daugiau: jis siejamas su bendravimu ir bendryste, maisto ir gėrimų kultūra, jaukių namų, jaukių akimirkų bei gero gyvenimo kūrimu bei mėgavimusi.

Tad dalinuosi visu straipsniu apie tai, kaip galite surengti hygge vakarėlį gaminant su draugais bei Hygge kriaušių, morkų ir saldžių bulvių sriubos receptu – jaukiam vakarui su draugais ar šeima.

Surenkite vakarėlį

  • Suruoškite draugams ingridientus
  • Tegul kiekvienas pasiūlo savo variaciją, ką iš jų gaminti
  • Traukite burtus!
  • Gaminkite ir interpretuokite, o gal vietoj sriubos ragausite gardų troškinį ar net pyragą.

6-ioms porcijoms Jums reikės:

  • 1 galvutės česnako
  • 1 didelio svogūno
  • daržovių sultinio (jį galite išsivirti patys, o norintys – naudoti ir natūralų vištienios)
  • 4 geriau prinokusių kriaušių sriubai
  • 1 saldžios bulvės
  • 1 paprastos bulvės
  • morkytės
  • 2 šaukštų sviesto
  • 1 žalesnės kriaušės papuošimui
  • druskos
  • 50g-100g sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“ (galima naudoti ir jau traiškytą)
  • lazdyno riešutų

Gaminimo eiga:

Susipjaustykite svogūną, daržoves ir kriaušes. Tuomet į puodą dėkite sviestą, jame lengvai paskrudinkite svogūną, morkas ir bulves. Tai galite daryti ir keptuvėje.

Tuomet į pilkite sultinį (jeigu naudojate kubelį, užteks vieno). Galima papildomai vos įpilti vandens, svarbu, jog jis apsemtų daržoves. Dėkite kriaušes, petražoles ar čiobrelius.

Ant vidutinės ugnies virkite tol, kol saldžios bulvės taps minkštos – jos verda ilgiausiai.

Per tą laiką ant įkaitintos keptuvės paskrudinkite ladyno riešutus.

Kai daržovės išvirs, jas sutrinkite plaktuve ar blenderiu. Įberkite truputį druskos, tačiau nepersistenkite, nes gardinsime sūriu.

Plonai supjaustykite kriaušes. Jomis, kepintais lazdyno riešutais ir sūriu gardinsime sriubą.

Kaip ir minėjau, galite naudoti jau traiškytą pelėsinį sūrį.

Skonių variacija

Sriubai galite rinktis vien saldžias bulves. Morkų galite ir nedėti, o lazdyno riešutus galite keisti graikiniais riešutais.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą