Crostini su mėlynojo pelėsiniu sūriu, keptu persiku, baziliku ir medumi

Crostini su mėlynojo pelėsiniu sūriu, keptu persiku, baziliku ir medumi

Pasigaminkime lengvą, subtilų ir baisiai gardų užkandį – crostini.

Vos keli ingredientai ir jūsų užkandis jau ant stalo!

Maži, greitai pagaminami ir Italija kvepiantys crostini, idealiai pagelbės:

  • Pusryčiaujant
  • Netikėtai užsukus svečiams
  • Iškylaujant
  • Draugų brunch‘o meniu paįvairinimui (puikiai su mimozomis)
  • Kai norisi ir saldaus, ir sūraus vienu metu

12-ai sumuštinukų Jums reikės:

  • Prancūziško batono baguette
  • 100g sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“
  • 2 persikų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Pundelio bazilikų
  • 2 v.š. medaus

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C karščio. Bagetę supjaustykite maždaug 2 cm storio riekėmis. Paruoškite kepimo skardą – ją išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi. Batono gabalėlius orkaitėje pakepkite 5-7 min., kol lengvai apskrus.

Kol riekelės skrudinasi, pasiruoškite persiką – jį supjaustykite skiltelėmis.

Išimkite bagetės gabalėlius iš orkaitės ir ant jų dėkite po skiltelę persiko, berkite sūrio, negailėkite.

Tuomet pakepkite dar pora minučių. Ištraukę apipilkite medumi, puoškite ir pateikite su baziliko lapeliu.

Crostini paruošimas neatima daug laiko, puikiai tinka vyno vakarui su draugais, o ir gaminti galite besišnekučiuojant, visi drauge!

Skonių variacija

Šio užkandžio variacijų yra daugybė – kai norisi saldumo, ragaukite su braškėmis, gervuogėmis, kriaušėmis, sūresnę dieną rinkitės džiovintus pomidorus ar Prosciutto kumpį.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą