Receptai

Truputį itališkas tuno sumuštinis su sūrio užtepėle

Kaip ir meilės, taip ir sumuštinių kartais gali būti perdaug. Bet kaip ir meilė, taip ir sumuštinis visuomet gali būti geriausias pasirinkimas ir išspręsti daug klausimų. Na, kaip ir jų sukelti:)

Kaip ten bebūtų, geras sumuštinis, – tiks ir į darbą, ir į sodą, ir į gamtą, ir į puotą.

Tik bėda dažnai būna ta, kad visi sumuštiniai jau pabodę, o visgi stebinti ir save, ir kitus, – norisi.

O kur buvus, kur nebuvus į pagalbą ateinu aš, su gardžiu ir labai sočiu sumuštiniu!

Truputį apie sumuštinį:

  • Tokį sumušiniai galite drąsiai neštis į darbą pietums
  • Sumuštinis su tuno užtepėle puikiai tiks į piknikautojo krepšį
  • Juo labai maloniai nudžiuginsite mylimąjį pateikę savaitgalio brunch’o metu
  • Jį galite ir dekonstruoti – čia tiems, kas mėgsta mažiau batono/duonos ir atvirus sumuštinius
  • O tuno užtepėlę galite drąsiai vartoti kaip užkanduką, į ją dažant agurkus, morkas, saliero šaknis ar duonos lazdeles

INGREDIENTAI

Jums reikės:

2-iems:

  • mėgstamos duonos (aš naudojau tamsią ciabatta duoną)
  • 1 avokado
  • 2 kiaušinių
  • konservuoto tuno (aš renkuosi alyvuogių aliejuje)
  • mėgstamų daigų (aš rinkausi burokėlių ir saulėgrąžų)
  • rukolos ar kitų mėgstamų salotų
  • agurko
  • lydyto sūrio Vilvi Memel Blue
  • a.š. laimo ar citrinos sulčių
    juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Išvirkite kiaušinius. Aš juos mėgstu nevisai kietus, tad verdu juos 5min.

Lydytą sūrį sumaišykite su tuno konservais, truputį įlašinkite laimo ar citrinos sulčių, berkite pipirų. Galima gaminti ir su įprastu lydytu sūreliu, bet man patinka daugiau skonio, o džiovinti pomidorai suteikia dar daugiau įdomumo ir pikantiškumo.

Duonelę pjaukite išilgai, ją truputį pašildykite orkaitėje.

Susipjaustykite skiltelėmis avokadą.

Ant duonos tepkite užtepėlę, tuomet dėkite avokado skilteles, pjaustytą kiaušinį, gardinkite rukola ar kitoms mėgstamomis salotomis bei daigais.

Skonių variacija

Tuno užtepėlę galite pasiruošti ir kitokių skonių. Pakaks pakeisti lydyto sūrio rūšį: mano naudota “Memel Blue” siūlo ir klasikį mėlynojo pelėsio sūrio skonį, ir net su aitriomis paprikomis ir spanguolėmis.

Ją nebūtinai tepkite ant sumuštinio, skanu užkandžiauti ir su agurkais, saliero šaknimis ar krekeriais.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *