Vasariškos salotos su pelėsiniu sūriu, avokadu, uogomis bei aguoniniu padažu

Vasariškos salotos su pelėsiniu sūriu, avokadu, uogomis bei aguoniniu padažu

Šiai vasarai paruošiau salotų receptą su braškėmis, avokadais, špinatais, pelėsiniu sūriu ir specialu padažu su aguonomis. Šios salotos gali būti valgomos ir vienos, gali būti sukamos į tortiliją.

Visuomet mėgdavau į pieną su braškėmis įsiberti aguonų ir pasigardinti medumi. Avokadą dievinu kaip ir visas pasaulis. Jis man primena pastarųjų kelerių metų pusryčius. Pelėsinį sūrį mėgau nuo pat vaikystės, be jo gyventi negaliu ir dabar. Turbūt mėgsiu jį visą gyvenimą.

Beje, braškes ir aguonos man asocijuojasi su vasaros pradžia. Bet drąsiai braškes keičiu kitomis mėgstamomis uogomis: avietėmis, gervuogėmis, vyšniomis ar trešnėmis.

Šie receptai buvo kurti specialiai „Lamų Slėniui“ ir „Vilkyškių pieninei“.

Foto: „Lamų Slėnis“.

Jums reikės:

Jums reikės:

  • 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“
  • 300 g braškių / aviečių / gervuogių ar kitų mėgstamų uogų
  • 70 g mažųjų špinatų
  • avokado
  • 30 g migdolų
  • ½ raudonojo svogūno

Padažui:

  • 2 v. š. medaus
  • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. aguonų
  • 1 v. š. obuolių acto
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Paruoškite padažą: gerai išmaišykite medų, garstyčias, alyvuogių aliejų, aguonas, actą ir juoduosius pipirus. Jeigu norite vientisos konsistencijos – sutrinkite elektriniu trintuvu.

Nuplaukite špinatus ir braškes. Braškės perpjaukite į keturias dalis, supjaustykite prinokusį avokadą, žiedais supjaustykite svogūną. Sausoje keptuvėje apkepinkite migdolus.

Į dubenį sudėkite špinatus, braškes, svogūnus, gabalėliais laužytą sūrį su mėlynuoju pelėsiu, berkite riešutus, dėkite avokadą. Ant salotų užpilkite padažą, pabarstykite aguonomis.

Šios salotos gali būti puikus įdaras tortilijoms – turėsite gaivų vasarišką suktinuką.

Čyz!

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą