Špinatų salotos su pelėsiniu sūriu ir šoninės padažu

Špinatų salotos su pelėsiniu sūriu ir šoninės padažu

Ingredientai:

Šviežios ir gaivias salotas visiems metų laikams!

Šie receptai buvo kurti specialiai „Lamų Slėniui“.

Foto: „Lamų Slėnis“.

Jums reikės:

Salotoms:

  • 2 kiaušinių
  • 6 plonai pjaustytų šoninės gabalėlių
  • 100 g mažųjų špinatų
  • 50 g mėlynojo pelėsinio sūrio „Memel Blue“
  • pusė plonai supjaustyto avokado

Šoninės padažui:

  • 1 česnako skiltelės
  • 3 šaukštų balzaminio acto
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • 1 šaukšto garstyčių
  • žiupsnelio pipirų, druskos
  • 4 plonai supjaustytos šoninės gabalėlių

Gaminimo eiga:

Gaminimo eiga:

Ant vidutinio dydžio ugnies paskrudinkite šoninę, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir palikite atvėsti. Keptuvėje likusių riebalų neišpilkite. Į dubenėlį sudėkite špinatus, kietai išvirtus supjaustytus kiaušinius, avokadą. Atriekite pelėsinio sūrio „Memel blue“. Pabarstykite dviem smulkintais skrudintos šoninės gabalėliais ir žiupsneliu pipirų.

Šoninės padažas

Į keptuvę su likusiais riebalais suberkite sutrintą česnaką, balzaminį actą, cukrų, garstyčias ir lėtai maišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol cukrus ištirps ir padažas pradės skaidrėti. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Prieš patiekdami suberkite likusią sutrupintą šoninę ir šiltu padažu pagardinkite salotas.

Čyz!

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą