Apie myliusuri.lt
NES AŠ TIESIOG MYLIU SŪRĮ. IR GYVENIMĄ.
Sveiki gyvi.
Aš nesu joks graužikas, bet.
Turiu su šia gimine panašumų. Tiksliau, – vieną. Mes abi – mylim sūrį.
Kartais kai vistiek bandau įtilpti į per mažus džinsus, liepiu sau sumažinti sūrio vartojimą. Bet tik užuodžiu jį ar atsikandu mažytį gabalėlį, suprantu, kad aš niekada nenoriu su juo išsiskirti. Save guodžiu tuo, kad visi labai dailūs pietiečiai, elegantiški ir išlaikyti šiauriečiai bei smagūs vidurio pasaulio gyventojai dievina sūrį. Ir atrodo laimingai bei gerai!
Nors danai, vieni laimingiausių Pasaulio gyventojų (tai įrodyta oficialiai), teigia, kad laimė truputuką susijusį ir su saldumynais, mat patys suvartoja bene daugiausia saldumynų Europoje, gal ir nėra visai teisūs. Man atrodo (irgi oficialiai), kad ne saldumynuose yra laimė. Laimė yra sūryje.
Kaltas dėl priklausomybės sūriui yra mano senelis. Kaltas gerąją prasme. Už tai galėčiau pastatyti jam net ir paminklą. Mat jis buvo pieninkas. Baigęs Belvederio (su nuostabiu vaizdu į Nemuną) pienininkystės technikumą, visą gyvenimą pašventė pienininkystei. Jis buvo pieno kombinato tiekimo vadovas. O aš kadangi nelabai mėgau eiti į darželį, mieliau eidavau valgyti ledų ir, aišku, sūrio. Tad pati jaučiuosi baigusi sūrio darželį.
Aišku, mano mama irgi sėdus ant sūrio.
O kita močiutė irgi antjo. (Tikrai geriau nei “sėst” ant kažko kito).
Šiaip ir mano draugės, nes pastoviai jį graužiam susitikusios.
Tad šiuo nauju blogu ta meile sūriui ir gyvenimui dalinsiuosi ir su jumis.
Receptais, kelionėmis ir įkvėpimais.
Čyz!
p.s. pamiršau pasakyti, kas aš. Tai nuo a iki c. Kolkas. Po to susipažinsim artimiau.
a. Aš, užkietėjusi sūrio mylėtoja, vaikystėje praktiškai baigusi sūrio darželį, vietoj įprasto vaikų.
b. Tik suėjus 18 metų, gavau “Vyno enciklopediją” dovanų ir nuo to laiko plaukioju po vyno pasaulį – esu someljė, baigiau “Someljė mokyklą”, studijavau WSET level III ir esu baigiusi daugybę privačių vyno bei šampano akademijų. Stažavausi pas vyndarius Vokietijoje, geriausiame Riesling’o regione – Mozelyje, nuolat keliauju po vyno regionus bei praktikuoju maisto turizmą. Priklausau “Lietuvos someljė asociacijai” ir esu žinoma vyno, maisto bei restoranų visuomenės veikėja.
c. Labiausiai esu žinoma kaip Urte Dervynas (@urte_dervynas).
d. Jau daugiau nei dešimt metų dirbu gastronomijos industrijoje bei dažnai esu minima geru žodžiu už domėjimąsi gastronomine kultūra ir jos kėlimu Lietuvoje bei sklaidą svetur visur kitur.
e. Sūrio kultūra sparčiai plinta ir auga visų sūrio mylėtojų dėka, tad šiame tinklaraštyje rasite ir kitų sūrio mylėtojų puikių receptų ir patarimų!
f. Nes mes tiesiog turim vieną bendrą šūkį – #myliusuri.
DĖMESIO: Šis tinklaraštis sukurtas bendradarbiaujant su „Vilkyškių pienine”.