Itin malonios tekstūros sviestinė tešla su VILVI kefyru, sūrio pyragą primenantis švelnus kreminis įdaras ir saldžiausios braškės. Kreminio įdaro pagrindą sudaro kreminis sūris – puikiai tinka VILVI cream cheese original, kurio sudėtyje net 99% varškės. Galetė iškepa nuostabiai skani, ypač kol braškių sezonas pačiame įkarštyje!
INGREDIENTAI
Tešlai Jums reikės:
- 200 g kvietinių miltų
- 2 v.š. cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 130 g VILVI sviesto
- 50 ml VILVI kefyro
Įdarui reikės:
- 150 g VILVI cream cheese original
- 2 v.š. cukraus pudros
- 1 v.š. vanilinio cukraus
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 1 kiaušinio trynio
Braškėms reikės:
- 300 g braškių
- 1 v.š. cukraus
- 1 a.š. citrinos sulčių
Papildomai reikės:
- 1 kiaušinio
- Migdolų drožlių
Gaminimo eiga:
1. Ruošiame tešlą: į dubenį beriame miltus, cukrų, druską ir kubeliais pjaustytą sviestą. Triname tešlą tarp pirštų, kol susidaro maži trupiniai. Tuomet į juos supilame kefyrą ir minkome tešlą, kol ji tampa vientisa. Suformuojame tešlos rutulį, apdengiame maistine plėvele ir siunčiame pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
2. Ruošiame įdarą: Vilvi cream cheese original sumaišome su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir kiaušinio tryniu.
3. Braškes supjaustome griežinėliais, sumaišome su cukrumi ir citrinos sultimis.
4. Ruošiame galetę: tešlą dedame ant kepimo popieriaus iš iškočiojame į ploną maždaug 25 cm skersmens apskritimą. Įdaru ištepame galetės pagrindą palikdami laisvus kelių centimetrų kraštelius. Ant įdaro dedame braškes ir užlenkiame tešlos kraštus į vidų.
5. Kraštelius aptepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome migdolų drožlėmis.
6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 35 minutes.
Skanaus!