Receptai

Kefyro galetė su cheesecake įdaru ir braškėmis

Itin malonios tekstūros sviestinė tešla su VILVI kefyru, sūrio pyragą primenantis švelnus kreminis įdaras ir saldžiausios braškės. Kreminio įdaro pagrindą sudaro kreminis sūris – puikiai tinka VILVI cream cheese original, kurio sudėtyje net 99% varškės. Galetė iškepa nuostabiai skani, ypač kol braškių sezonas pačiame įkarštyje!

INGREDIENTAI

Tešlai Jums reikės:

  • 200 g kvietinių miltų
  • 2 v.š. cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • 130 g VILVI sviesto
  • 50 ml VILVI kefyro

Įdarui reikės:

  • 150 g VILVI cream cheese original
  • 2 v.š. cukraus pudros
  • 1 v.š. vanilinio cukraus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 1 kiaušinio trynio

Braškėms reikės:

  • 300 g braškių
  • 1 v.š. cukraus
  • 1 a.š. citrinos sulčių

Papildomai reikės:

  • 1 kiaušinio
  • Migdolų drožlių

Gaminimo eiga:

1. Ruošiame tešlą: į dubenį beriame miltus, cukrų, druską ir kubeliais pjaustytą sviestą. Triname tešlą tarp pirštų, kol susidaro maži trupiniai. Tuomet į juos supilame kefyrą ir minkome tešlą, kol ji tampa vientisa. Suformuojame tešlos rutulį, apdengiame maistine plėvele ir siunčiame pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
2. Ruošiame įdarą: Vilvi cream cheese original sumaišome su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir kiaušinio tryniu.
3. Braškes supjaustome griežinėliais, sumaišome su cukrumi ir citrinos sultimis.
4. Ruošiame galetę: tešlą dedame ant kepimo popieriaus iš iškočiojame į ploną maždaug 25 cm skersmens apskritimą. Įdaru ištepame galetės pagrindą palikdami laisvus kelių centimetrų kraštelius. Ant įdaro dedame braškes ir užlenkiame tešlos kraštus į vidų.
5. Kraštelius aptepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome migdolų drožlėmis.
6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 35 minutes.

Skanaus! 

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *