Spalvinga ir kvapni keptų daržovių lėkštė su sultingais vištienos iešmeliais!
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- 400 gramų smidrų
- 250 gramų vyšninių pomidorų
- 150 gramų paprikos (naudojau mažas)
- 1 vienetas cukinijų
Marinatui:
- 800 gramų vištienos krūtinėlės (filė, pjaustyta juostelėmis)
- 60 gramų majonezo
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1 šaukštas itališkų žolelių
- 1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
- 1 šaukštelis česnako miltelių
- pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
- pagal skonį druskos
Aptepimui:
- 60 gramų sviesto
- 1 skiltelė česnako
- 1 šaukštelis džiovintų bazilikų
- 60 gramų sūrio su mėlynuoju pelėsiu VILVI Memel blue
Pirmas padažo variantas:
- 100 gramų graikiško jogurto (riebesnio)
70 gramų lydyto sūrio VILVI Memel Blue - 1 pundelis petražolių
- 1 pundelis svogūnų laiškų
- 2 skiltelės česnako
- 1 šaukštas citrinų sulčių
- pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
- pagal skonį druskos
Antras padažo variantas:
- 70 gramų šaltai rūkytos šoninės
- 70 gramų lydyto sūrioVILVI Memel Blue
- 70 gramų majonezo
- 2 gramai česnako
- 1 šaukštelis sriracha padažo
Daržovėms:
- 60 mililitrų alyvuogių aliejaus
- 4 skiltelės česnako
- 1 šaukštas itališkų žolelių
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų
- pagal skonį druskos
Gaminimo eiga:
1. Pirmam padažui į dubenį dėti graikišką jogurtą, VILVI Memel Blue lydytą sūrį, įspausti česnako, pilti citrinos sultis, berti druską, pipirus. Pasmulkinti petražoles, svogūno laiškus, suberti į dubenį ir išmaišyti.
2. Antram padažui šaltai rūkytą šoninę susmulkinti mažais gabalėliais ir apkepti sausoje keptuvėje apie 5 min. iki kol apkeps ir taps traški. Perkelti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.
3. Į dubenį dėti VILVI Memel Blue lydytą sūrį, majonezą, įspausti česnako, pilti Sriracha padažą, suberti šoninę ir išmaišyti.
4. Į dubenį dėti vištieną, majonezą, pilti citrinų sultis, berti itališkas žoleles, saldžiosios paprikos miltelius, česnako miltelius, pipirus, druską ir gerai išmaišyti.
5. Daržovėms paruošti smidrų kotelius nulaužti, paprikas perpjauti pusiau, cukiniją supjaustyti stambesniais griežinėliais, sudėti į dubenį. Dėti pomidorus. Pilti aliejų, įspausti česnaką, berti druską, pipirus, itališkas žoleles. Gerai išmaišyti.
6. Ant iešmelių suverti vištieną nepaliekant tarpų. Taip pat suverti pomidorus.
7. Aptepimui sviestą ištirpinti, įspausti česnaką, berti bazilikus ir išmaišyti.
8. Įkaitinti karšto oro gruzdintuvę iki 200°C. Dėti vištienos iešmelius ir kepti apie 6 min., apversti, kepti dar 6 min. arba iki kol iškeps ir gražiai apskrus. Aptepti sviesto mišiniu, pabarstyti VILVI Memel Blue sūriu su mėlynuoju pelėsiu ir kepti dar apie 30 s. iki sūris išsilydys.
9. Daržoves kepti grilyje apie 5 min. iki kol iškeps ir kiek apskrus.
Tips’ai:
- Medinius iešmelius pamirkyti vandenyje bent 15 min., kad neapdegtų.
- Grilyje vištieną geriausia kepti maždaug ties 180–200 °C, tokia kaitra leidžia kepti tolygiai ir lėtai, kad nepridegtų iš išorės, bet liktų sultinga viduje. Kepti 4–5 min. iš kiekvienos pusės kol gražiai apskrus – turėtų būti 75 °C vidinė temperatūra, taip vištiena iškeps apskrudusi, bet sultinga viduje.
- Cukiniją, baklažanus kepti 3 – 4 min. iš kiekvienos pusės, kol kiek apskrunda. Kietesnes daržoves (morkas, brokolius) pirmiausia patariama blanširuoti 2–3 min.
Tokias daržoves kaip smidrai, pomidorai – reikėtų kepti 2–3 min., kol tik šiek tiek suminkštės, bet išlaikys tekstūrą.