Receptai

Kopūsto steikas ir keptos šakninės daržovės su VILVI Memel blue sūriu – puikus derinys prie antienos!

Velykiniam stalui ar jaukiems savaitgalio pietums paruošėme abai daržoviškus, maistingus patiekalus, kuriuos gardinome VILVI Memel Blue sūriu. Jie tiks kaip pagrindinis valgis ar garnyras prie mėsos. Jos fanams – ir anties krūtinėlės kepimo instrukcija.

INGREDIENTAI

Kopūsto steikui Jums reikės:

  • 1 nedidelio šviežio kopūsto
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Pusės citrinos sulčių
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio pipirų
  • Keletos petražolių
  • Keletos mėtos lapelių
  • Pusės granato sėklų
  • Saujelės pinijų riešutų
  • VILVI Memel blue sūrio

Keptų šakninių dažovių garnyrui jums reikės: 

  • 7-9 spalvotų morkū: geltonos, baltosios, violetinės
  • 5-6 spalvotų burokėlių geltonųjų, dryžuotųjų ir violetinių
  • Galva violetinio žiedinio kopūsto
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis pipirų
  • 1 v.š. kmynų sėklų
  • 1 v.š. kumino
  • 3 v.š. Aliejus
  • Pusės citrinos sulčių
  • Keletas petražolių
  • VILVI Memel blue sūrio

Antienos paruošimui  Jums reikės: 

  • Anties krūtinėlės
  • Šakelės rozmarino
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek pipirų 

Gaminimo eiga:

  1. Kopūsto steikas. Kopūstą susipjaustyti stambiais griežinėliais, pjaunant išilgai, kad nesubyrėtų. Sumaišyti citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir mišiniu aptepti kopūstą. Pašauti į orkaitę ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30min. Iškepus apibarstyti smulkintomis mėtomis, petražolėmis, granatų sėklomis ir VILVI Memel blue pelėsiniu sūriu. 

  2. Šakninių daržovių garnyras. Daržoves supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, apšlakstyti citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, užberti druskos, pipirų, kmynų sėklų ir gausiai kumino. Labai gerai viską išmaišyti, galima palikti valandėlei pasimarinuoti. Tuomet sudėti į kepimo indą ir pašauti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 50min. Patikrinkite šakute ar daržovės norimo minkštumo. Tuomet apibarstyti petražolėmis ir VILVI Memel blue pelėsiniu sūriu.
  3. Anties krūtinėlė. Anties krūtinėlės odelę įpjauti išilgai keletą kartų, apibarstyti druska ir pipirais, dedame ant įkaitusios grilio keptuvės oda žemyn. Kai jau antis išskirs riebaliuko, įdėkite rozmarino šakelę. Antieną kepkite, kol skūra įgaus grąžią auksinę spalvą, bet ne nei ilgiau 3.5-4min. Apverskite ir kepkite vėl 3.5min. Pasiruoškite foliją, kurioje antiena po kepimo ilsėsis 10min.

Skanaus! 

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *