Šiais metais ant šventinio Velykų stalo tikrai keliaus šis nepaprastai skanus sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša bei kreminiu špinatų ir VILVI varškės užtepėlės su žalumynais įdaru. Tai pyragas, kuriam prireiks vos kelių ingredientų ir lygiai tiek pat minučių virtuvėje – greitai bei lengvai pagaminamas, gardus tiek ką tik iškeptas, tiek jau visai pravėsęs, su traškia plutele išorėje ir sultingu, kreminiu vidumi – tiesiog sukurtas skanioms gražiausios pavasario šventės akimirkoms!
INGREDIENTAI
Jums reikės:
•300 g VILVI varškės užtepėlės su žalumynais;
•1 lakšto šviežios sluoksniuotos tešlos;
•100 g špinatų;
•300 – 400 g lašišos filė;
•1 kiaušinio;
•Žiupsnio sezamo sėklų
Gaminimo eiga:
1.Špinatus lengvai apverdame vandenyje, kad suminkštėtų ir sumaišome su varškės užtepėle.
2.Sluoksniuotos tešlos šonus įpjauname juostelėmis, į jos vidurį dedame druska gardintą lašišos filė, o ant viršaus paruoštą varškės užtepėlę su špinatais. Sluoksniuotos tešlos juosteles lengvai apsukame ir kryžiuojame nuo vienos pusės prie kitos.
3.Paruoštą lašišos pyragą aptepame kiaušinio plakiniu bei apibarstome sezamo sėklomis.
4.Pyragą kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 – 25 minutes.
Skanaus!