Nuostabus skonių derinys – česnakiniu sviestu gardinti prancūziško batono skrebučiai, VILVI original cream cheese (skonis kaip įprasto kreminio sūrio, tačiau sudėtyje net 99% varškės!), sūdyta lašiša, marinuoti kelmučiai ir marinuoti raudonieji svogūnai. Tiesiog tobulas kąsnelis ir dar labai gelbėja netikėtai užsukus svečiams! Puikūs sumuštinukai šventėms!
INGREDIENTAI
Marinuotiems svogūnams reikės:
• 3 raudonųjų svogūnų
• 1/2 stiklinės vandens
• 1/2 a.š. druskos
• 1 a.š. cukraus
• 1/4 stiklinės obuolių acto
Ruošiame marinuotus svogūnus: į stiklainį pilame karštą vandenį, beriame druską, cukrų ir išmaišome, kol ištirpsta. Tuomet sudedame plonomis juostelėmis pjaustytus svogūnus ir užpilame actu. Palaikome kambario temperatūroje kelias valandas, tuomet siunčiame į šaldytuvą. Marinuotus svogūnus galima naudoti jau po valandos, tačiau skaniausi jie kitą dieną, o šaldytuve puikiai laikosi iki 2 savaičių.
Skrebučiams reikės:
• 1/2 prancūziško batono
• 30 g. VILVI sviesto
• 1 skiltelės česnako
• Žiupsnelio druskos
• Žiupsnelio žolelių mišinio
• 100 g VILVI original cream cheese
• 100 g sūdytos arba rūkytos lašišos arba upėtakio
• Marinuotų svogūnų
• Marinuotų kelmučių
• Laiškinių česnakų
Gaminimo eiga:
1. Sviestą išlydome ir sumaišome su smulkintu česnaku, druska ir žolelių mišiniu.
2. Šiuo mišiniu aptepame prancūziško batono riekeles.
3. Kepame 160 laipsnių orkaitėje 5 minutes.
4. Ant skrebučių tepame VILVI original cream cheese.
5. Ant viršaus dedame lašišos, marinuotų svogūnų, kelmučių ir pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais.