VILVI Memel Blue išraiškingas skonis čia puikiai dera prie švelnaus moliūgo, o saldžios kriaušės ir sluoksniuota tešla sušvelnina aštresnes sūrio natas į harmoningą kąsnį.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
8 užkandžių porcijos | 40 min.
• Šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (reikės 2 standartinių lakštų)
• Penktadalio (nedidelio gabalėlio) muskatinio moliūgo, kuris suteikia saldumo (bet tinka visos moliūgų rūšys)
• Saujos šviežių čiobrelių
• Saujos šviežių petražolių
• Saujos anakardžių
• Tyro alyvuogių aliejus
• Jūros druskos
• 1 didesnės kriaušės
• Šlakelio klevų sirupo arba medaus, arba šaukšto cukraus
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C vėjelio režimu (200 C įprastu). Moliūgą nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Apšlakstę aliejumi pašaukite į orkaitę 20 min. arba kol suminkštės. Išimkite iš orkaitės ir sutrinkite blenderiu.
Tešlą palikite kambario temp. 10-15 min., kad atšiltų. Kiekvieną sluoksniuotos tešlos lakštą supjaustykite į 4 dalis (iš viso turime gauti 8 nedidelius stačiakampius).
Peiliu įpjaukite aplink kiekvieno stačiakampio perimetrą, maždaug 1 cm nuo krašto – tai padės išlaikyti purius ir nesuskilusius tešlos kraštus, kai dėsime įdarą.
Dėkite tešlos lakštelius į orkaitę ir kepkite kol išsipūs, maždaug 10 min.
Sutrinkite blenderiu pesto iš čiobrelių, petražolių, anakardžių su gausiu kiekiu aliejaus ir trupučiu jūros druskos.
Kriaušes supjaustykite plonomis riekėmis ir trumpai patroškinkite keptuvėje su pasirinktu saldikliu.
Apkeptų tešlos kvadratėlių centre dėkite moliūgų tyrės, ant viršaus. Šiek tiek pesto, Vilvi Memel Blue pelėsinio sūrio ir kriaušes. Pašaukite į orkaitę dar 10 min., kad sūris išsilydytų.
Valgykite karštus arba neškitės su savimi kaip šventinę dovaną draugams ir šeimai.