Skaniausias vasaros desertas – švelnus it debesėlis sūrio pyragas su braškėmis stiklinėse. Dangiškas skonis ir greita bei lengva gamyba – išplaki, sumaišai, susluoksniuoji ir galima valgyti.
Pagrindas čia klasikinis iš sausainių ir sviesto, o kremo sluoksnio esminis produktas yra Vilkyškių original cream cheese, kurio sudėtyje 99% varškės, tačiau skonis ir tekstūra kaip įprasto kreminio sūrio, tad tobulai tinka desertų gamybai. Itin skanu su braškėmis, bet tinka įvairios uogos ar mėgstami vaisiai, pavyzdžiui, mangai.
INGREDIENTAI
8 porcijoms Jums reikės:
• 120 g kvadratinių sausainių
• 30 g Vilkyškių sviesto
• 2 pakuočių (300 g) Vilkyškių original cream cheese
• 3 v.š. cukraus
• 1 v.š. citrinos sulčių
• 1 a.š. vanilės
• 250 g plakamosios grietinėlės
• 400 g braškių
• 1 v.š. cukraus
• Mėtų lapelių | Papuošimui
Gaminimo eiga:
1. Sausainius susmulkiname maisto smulkintuvu smulkių trupinių tekstūros. Juos sumaišome su lydytu sviestu.
2. Cream cheese išplakame su cukrumi, citrinos sultimis ir vanile iki purios masės.
3. Kitame inde išplakame grietinėlę.
4. Plaktą grietinėlę švelniai įmaišome į kreminio sūrio masę.
5. Braškes sutriname su šaukštu cukraus.
6. Į stiklinės apačią beriame trupinių sluoksnį ir paspaudžiame. Tuomet į stiklinės šonus įstatome braškių puseles, dedame kremo sluoksnį, užpilame trintomis braškėmis, puošiame braškių gabalėliais ir mėtos lapeliais.