Receptai

Tiršta čili sriuba

Tiršta čili sriuba – jauki, šildanti, ir tokia pilna skonio. Su malta jautiena ir pupelėmis pagaminta sriuba pavyksta tiršta ir soti, o skonis ir tekstūra kažkur pusiaukėlėje tarp sriubos ir troškinio. 

Patiekiant čili sriubą būtinai reikia daug skanaus tįstančio sūrio. Tam puikiai tiks puskietis VILVI Gouda sūris, kuris labai gerai lydosi ir patiekaluose suteikia tą norimą tįstančio sūrio rezultatą. Ir šiaip labai skanus sūris – tiek kasdieniam sumuštiniui, tiek ir patiekalams gardinti. 

INGREDIENTAI

4 porcijoms Jums reikės:

  • 1 svogūno
  • 1 saliero lapkočio
  • 1 raudonosios paprikos
  • 4 skiltelių česnako
  • Aliejaus kepimui
  • 450 g maltos jautienos
  • 1 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1 a.š. rudojo cukraus
  • 1 a.š. maltos paprikos
  • 1 a.š. malto kumino
  • 1/2 a.š. čili dribsnių (kiekį reguliuokite pagal norimą aštrumą)
  • 2 v.š. pomidorų pastos
  • 1 skardinės (400 g) smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 400 ml vištienos arba jautienos sultinio
  • 1 skardinės (400 g) raudonųjų pupelių
  • VILVI Gouda sūrio (patiekimui)
  • Česnako laiškų (patiekimui)
  • Čili pipiro (patiekimui)

Gaminimo eiga:

Svogūną, salierą ir papriką supjaustome smulkiais kubeliais, česnaką susmulkiname.
Puode, kuriame galima ir kepti, arba keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame svogūnus ir kepiname 2 minutes. Tuomet suberiame česnaką, salierus ir papriką, maišydami kepiname keletą minučių.
Dedame maltą jautieną, kepame maišydami mentele apie 5 minutes, kol mėsa iškepa.
Beriame visus prieskonius, išmaišome ir kepiname dar minutę.
Dedame pomidorų pastą, išmaišome.
Pilame pomidorus su sultimis bei sultinį ir uždengus dangčiu verdame 15 min.
Tuomet pusę sriubos pilame į maisto smulkintuvą ir sublenderiuojame (arba galite naudoti rankinį blenderį). Grąžiname į puodą, išmaišome. Šis žingsnis padaro bendrą sriubos tekstūrą itin tirštą, tačiau joje lieka ir gabalėlių. Tekstūra tiršta ir maloni, o skonis dar puikesnis.
Į sriubą dedame pupeles.
Paragaujame ir jei reikia, pridedame druskos ir pipirų.
Patiekiame su tarkuotu VILVI Gouda sūriu, papildomai galima pabarstyti smulkintomis žolelėmis ir čili pipiru.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *