Vilkyškių varškės užtėpėlė puikiai tinka ir prie žuvies! Šį kartą gaminame doradą su jūros šukutėmis ant špinatų pagalvės su kreminių žolelių padažu.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- Dorados filė
- Didelio pundelio špinatų
- Česnakų
- Šiek tiek citrinos sulčių
- Prieskonių
- Sultenių (papuošimui)
Padažui
- Vilkyškių varškės užtepėlės su žalumynais
- Lydyto sūrio (puikiai tinka Vilvi Memel blue lydytas sūris su mėlynaisiais pelėsiais)
- Sviesto
- Citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Žuvytę ir jūros šukutes apibarstome žuvies prieskoniais ir apšlakstome citrinos sultimis, paliekame pasimarinuoti.
Tuo metu susmulkiname česnaką, pakepame kartu su špinatais visai trumpai, pora minučių. Atidedame į šalį.
Pakepiname jūros šukutes ant sviesto, po keletą minučių kiekvienai pusei.
Padažui skirtus ingredientus sumaišome keptuvėje. Atidedame.
Galiausiai iškepame žuvį (geriausia kepti aliejaus ir sviesto mišinyje, kad gautųsi traški plutelė).
Į lėkštę dedame špinatus, ant jų žuvį ir apliejame padažu. Puošiame salotomis ir citrina.
Skanaus!