Grybai ir ruduo yra vos ne sinonimas, nors grybų galima gauti įvairius metus. Bet kol dar ruduo, pasidalinsiu savo mėgstamu makaronų receptu, aišku, kad su grybais, taip pat graikiniais riešutais ir pelėsiniu sūriu.
Faina, kad grybus čia galite naudoti, kokius tik norite. Voveraičių sezonu, integruokite voveraites, bet nepamirškite, kad yra ir visokių kitų grybukų. Aš panaudojau ekologiškus ruduosius pievagrybius ir iš Rytų Azijos kilusius shiitake / šitaki grybais.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- 250-300 g mėgstamų makaronų, naudojau „Tagliatelle“
- 200-250 g rudųjų pievagrybių
- 150 g shiitake / šitake grybų
- 100 g pelėsinio sūrio Vilvi MEMEL BLUE
- 1-o svogūno
- 50 g sviesto
- 150 g grietinėlės
- saujelės krapų
- 50 g – 70 g graikinių riešutų
- druskos
- pipirų
Gaminimo eiga:
Pasiruoškime visus ingredientus. Susipjaustykime nuplautus grybus, palikite keletą mažesnių šitaki grybų nepjaustytų, jie labai dailiai atrodo lėkštėje. Supjaustykite svogūnus, susmulkinkite krapus.
Graikinius riešutus truputėlį pasmulkinkite.
Kol ruošite padažą, išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, pagal instrukciją. Viso skysčio nenupilkite, pasilikite truputėlį padažui.
Į įkaitintą keptuvę dėkite sviesto, dėkite svogūnus, truputį pakepinkite ir tuomet dėkite grybus. Viską pakepus, pilkite grietinėlę, berkite pipirų, sudėkite puse sūrio su pelėsiu.
Sudėkite makaronus, pilkite truputėlį nuo makaronų virimo likusio vandens, berkite krapus.
Į lėkštę dėkite makaronus, gardinkite likusiu pelėsiniu sūriu. Tiesa pasakius, aš nenaudoju druskos, nes čia jos pakanka nuo sūrio, tačiau jeigu esate “druskiniai”, truputį berkite jos ruošiant padažą.
Puoškite krapais ir graikiniais riešutais.
Skanaus!