Sultingas burgeris su VILVI Memel blue sūriu ir traškia vištiena! Puikus pasirinkimas grilio vakarėliui su draugais.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- 400 gramų vištienos filė
- 4 vienetų mėsainių bandelių
- 1 pundelio petražolių (arba kitų mėgstamų žalumynų)
- pagal poreikį sviesto
- pagal poreikį aliejaus
Salotoms:
- 140 gramų raudongūžių kopūstų
- 100 gramų sūrio su mėlynuoju pelėsiu VILVI Memel blue
- 1 vieneto morkų
Padažui:
- 200 gramų majonezo
- 100 gramų saldžiarūgščio padažo
- 1 šaukštelio sriracha padažo (arba pagal skonį, nebūtina)
- 1 šaukštelisomedaus (skysto)
Marinatui:
- 180 mililitrų pasukų
- 1 vieneto kiaušinių
- 70 gramų kvietinių miltų
- 50 gramų kukurūzų krakmolo
- 1 šaukštelio sriracha padažo
- 0.5 šaukštelio česnako miltelių
- pagal skonį druskos
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Apvoliojimui:
- 140 gramų panko džiūvėsėlių
Gaminimo eiga:
1. Padažui į dubenį dėti majonezą, saldžiarūgštį padažą, sriracha padažą ir medų. Gerai išmaišyti.
2. Marinatui į dubenį pilti pasukas, įmušti kiaušinius, berti miltus, kukurūzų krakmolą, pilti sriracha padažą, berti česnako miltelius, druską, pipirus. Gerai išplakti konditerine šluotele.
3. Į kitą lėkštę suberti panko džiūvėsėlius.
4. Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti.
5. Vištienos gabalėlius pamirkyti į paruoštą tešlą, tuomet apvolioti džiūvėsėliuose, švelniai paspauskite, kad gerai priliptų.
6. Dėti po kelis vištienos kepsnelius į įkaitintą keptuvę, kepti po 2 – 3 min. iki kol gražiai apskrus ir iškeps. Perdėti ant popierinių rankšluosčių.
7. Salotoms kopūstą supjaustyti plonomis juostelėmis, morką supjaustyti plonais šiaudeliais, dėti į dubenį, berti 50 g trupinto VILVI Memel Blue sūrio su mėlynuoju pelėsiu. Dėti 2 šaukštus paruošto padažo ir išmaišyti.
8. Į švarią keptuvę dėti šiek tiek sviesto, ištirpinti, dėti bandeles perpjauta dalimi į apačia ir kepti apie 30 s iki kol sušils ir šiek tiek apkeps.
9. Ant kiekvienos paskrudintos sumuštinių bandelės apatinės dalies užtepti padažo, dėti po 1 ar 2 vištienos kepsnelius, uždėti paruoštų salotų, pabarstyti likusiu sūriu su mėlynuoju pelėsiu, aptepti viršutinių bandelių apatinę dalį padažu ir uždėti ant paruoštų mėsainių. Patiekti iš karto.
Jei šį burgerį ruošiate lauke, vištieną kepkite grilyje – kepkite ant vidutinės kaitros, kol vidinė temperatūra sieks apie 75 °C – taip mėsa iškeps sultinga, traški ir bus iškepusi. Bandeles taip pat galite trumpai paskrudinti ant grotelių – vos 1 min., pjautine puse žemyn ir jos puikiai sušils, bus maloniai traškios.