Jaukus, gardus keksas su VILVI original cream cheese!
INGREDIENTAI
Jums reikės:
• 3 kiaušinių
• 100 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
• 1 pakuotės VILVI original cream cheese
• ½ šaukštelio sodos
• ½ šaukštelio kepimo miltelių
• ½ citrinos sulčių
• 1 citrinos žievelės
• 120 g kvietinių miltų
• 40 ml tyro alyvuogių aliejaus
• 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
• VILVI sviesto, kekso formai ištepti
Sulaistymui:
• ½-1 citrinos sulčių
Glaistui:
• 2 pakuotės VILVI original cream cheese
• 4 šaukštų citrinos sulčių
• 7-8 šaukštų miltelinio cukraus (cukraus pudros)
• 1 citrinos žievelės
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (be vėjo).
Tešlai kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltos tištos masės. Įmaišykite alyvuogių aliejų, VILVI original cream cheese, vanilės ekstraktą, smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę (tarkuokite be baltos dalies, antraip keksas įgaus kartumo).
Sodą sumaišykite su citrinos sultimis ir įmaišykite į masę. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais. Sausus ingredientus atsargiai, lėtais judesiais įmaišykite į kekso tešlą. Maišykite tik tol, kol neliks sausų gumulėlių.
Kekso formą ištepkite sviestu, apibarstykite cukrumi ir iškratykite perteklių. Cukrus padės suformuoti plutelę ir keksą bus lengviau išimti iš formos. Supilkite tešlą į kekso formą.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 35-40 min. arba iki kol įkišę į kekso vidų medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą.
Kol keksas kepa, pasiruoškite glaistą. Sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra ir įmaišykite VILVI original cream cheese. Laikykite šaldytuve kol keksas iškeps ir atvės.
Iškepusiam keksui leiskite atvėsti, tuomet perkelkite į lėkštę, sulaistykite citrinos sultimis (jei citrina mažesnė,
naudokite visos citrinos sultis).
Glaistu aptepkite prieš pat patiekiant keksą ir apibarstykite citrinos žievelėmis.
Skanaus!