Tikras Velykinis margutis – šventinės sluoksniuotos vištienos salotos su burokėliais!
INGREDIENTAI
- 500 gramų vištienos filė (virtos arba keptos)
- 400 gramų virtų burokėlių
- 200 gramų morkų (virtų)
- 200 gramų bulvių (virtų)
- 4 šaukštai majonezo
- 150 gramų lydyto sūrio (VILVI Memel Blue)
- 1 vienetas rausvųjų svogūnų
- 1 saujelė
graikinių riešutų
Viršui:
- 50 gramų sūrio su mėlynuoju pelėsiu (VILVI Memel Blue)
- 400 gramų konservuotų žirnelių
- 1 pundelis laiškinių česnakų
Gaminimo eiga:
1. Keptą arba virtą vištienos filė supjaustyti nedideliais gabalėliais.
2. Bulves nulupti ir sutarkuoti burokine tarka, morkas nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais. Burokėlius sutarkuoti burokine tarka. Svogūną smulkiai susmulkinti. Žirnelius nuvarvinti per sietelį.
3. Padažui į dubenį dėti majonezą, lydytą sūrį ir išmaišyti.
4. Į lėkštę dėti 20 cm skersmens konditerinį žiedą arba nusegtą pyrago formos žiedą.
5. Pradėti sluoksniuoti: sukrėsti bulves ir gerai prispausti prie lėkštės, kad neliktų jokių tarpų. Aptepti majonezo ir lydyto sūrio padažu, tuomet dėti morkas, vištieną, vėl aptepti padažu, pabarstyti svogūną, sudėti žirnelius, aptepti padažu, sudėti burokėlius, gerai prispausti, viršų aptepti likusiu padažu.
6. Papuošti kapotais riešutais, trupintu sūriu su mėlynuoju pelėsiu, smulkintais žalumynais.
Skanaus!