Receptai

Įdaryti kiaušiniai su krevetėmis

Netikėtas derinys – įdaryti kiaušiniai su krevetėmis Jūsų Velykų stalui! Įdarui puikiai tiks VILVI varškės užtepėlės su žalumynais ir česnakais.

INGREDIENTAI (10 porcijų)

Jums reikės:

  • 10 vienetų krevečių be kevalo (naudojau virtas šaldytas, atitirpintas)
  • 5 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
    70 gramų VILVI varškės užtepėlės su česnakais
  • 70 gramų VILVI varškės užtepėlės su žalumynais
  • 20 gramų poro (arba rausvojo svogūno)
  • 2 skiltelės česnako
  • pagal skonį druskos
  • 50 gramų VILVI sviesto
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

1. Keptuvėje ištirpinti sviestą, įspausti česnaką ir pakepinti maištant ant nedidelės kaitros apie 30 s. Sudėti krevetes, pabarstyti druska ir pipirais, apkepti po 1-2 minutes iš abiejų pusių tik iki krevetės taps rausvos. Perdėti atvėsti į lėkštę.
2. Kiaušinius nulupti, perpjauti išilgai pusiau. Išimti trynius į dubenėlį.
3. Į dubenėlį su tryniais dėti abi varškės užtepėles ir sutrinti šakute arba elektriniu trintuvu. Porą smulkiai susmulkinti, suberti į paruoštą užtepėlę, pagardinti druska, pipirais ir išmaišyti. Jei turite tik kažkurią vieną iš užtepėlių, galite naudoti tik ją. 
4. Į kiekvieną baltymo puselę dėti paruoštos užtepėlės (čia buvo naudotas konditerinis švirkštas, bet galima naudoti šaldymui skirtą maišelį nukirpus nedidelį kampelį arba dėti tiesiog šaukšteliu), ant viršaus uždėti po krevetę. Pagardinti mėgstamais smulkintais žalumynais.

Skanaus! 

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *