Receptai

Drėgnas morkų pyragas įkvėptas „blondies”

Drėgnas, švelnaus skonio, toks tobulai pavasariškas ir gardžiai kvepiantis pyragas. 

INGREDIENTAI

Jums reikės:

Tešlai:

  • 180 gramų rudojo cukraus
  • 150 gramų morkų
  • 150 gramų tepamo varškės kremo (VILVI original cream cheese)
  • 120 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų sviesto (tirpinto, VILVI sviesto)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių trynių
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 0.5 šaukštelio malto cinamono
  • 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 50 gramų cukraus

Viršui:

  • 200 mililitrų grietinėlės, 36% riebumo (šaltos)
  • 150 gramų tepamo varškės kremo (šalto VILVI original cream cheese)
  • 2 šaukštų cukraus pudros

Gaminimo eiga:

1. Orkaitę įkaitinti iki 175°C. Kaitinimo funkcija viršus+apačia, be vėjelio.
2. Kvadratinę 20×20 cm kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.
3. Į dubenį pilti ištirpintą sviestą, berti rudąjį cukrų, įmušti kiaušinį, supilti vanilės ekstraktą, gerai išmaišyti iki vientisos masės.
4. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir druską.
5. Sausus ingredientus suberti į sviesto ir cukraus masę, išmaišyti.
6. Morkas sutarkuoti smulkia burokine tarka ir sudėti į dubenį su tešla, išmaišyti.
7. Į kitą dubenį dėti tepamą varškės kremą, berti cukrų, dėti kiaušinio trynį ir išmaišyti.
8. Daugiau nei pusę tešlos sudėti į kepimo formą, išlyginti mentele per visą formos dugną, tuomet dėti sūrio masę, ant jos dalimis sudėti likusią tešlą ir šaukšteliu pamaišyti, kad būtų raštas.
9. Kepti įkaitintoje iki 175°C orkaitėje apie 35–40 min., kol bus iškepęs. Ar iškepė, tikrinti mediniu iešmeliu – įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti beveik sausas.
10. Palikti visiškai atvėsti.
11. Viršui į dubenį dėti tepamą varškės kremą, pilti grietinėlę, berti cukraus pudrą ir išplakti elektriniu plaktuvu iki purios, tvirtos masės.
12. Ant atvėsusio pyrago dėti kremą, paskirstyti per visą plotį ir dėti į šaldytuvą.
13. Prieš tiekiant tinka papuošti smulkintais riešutais, valgomais gėlių žiedlapiais, džiovintomis apelsino skiltelėmis ar kaip tik sugalvosite.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *