Dailiai atrodantys ir labai skanūs sumuštinukai Jūsų šventiniam stalui!
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- 4 vienetai
kiaušinių (kietai virtų) - 1 vienetas prancūziško batono
- 40 gramų sūrio su mėlynuoju pelėsiu (VILVI Memel Blue)
- 5 vienetai ridikėlių
- 30 gramų rūkytos šoninės (šalto rūkymo)
- 1 pundelis krapų
- 1 pundelis svogūnų laiškų
- pagal poreikį alyvuogių aliejaus
- pagal skonį druskos
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų
- pagal poreikį majonezo
Gaminimo eiga:
1. Prancūzišką batoną supjaustyti įstrižomis riekelėmis. Jas iš abiejų pusių patepti alyvuogių aliejumi ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pabarstyti pipirais ir druska.
2. Kepti iki 220C įkaitintos orkaitės viduryje 5-7 min iki švelniai paruduos. Kepdami stebėkite, nes tikslus laikas gali priklaustyti nuo orkaitės ir riekelių storumo.
3. Šoninę supjaustyti smulkiais gabalėliais ir apkepti sausoje keptuvėje apie 5 min. iki kol bus traški ir švelniai apskrudusi. Perdėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
4. Užtepėlei kiaušinius supjaustyti smulkiais gabalėliais, ridikėlius taip pat smulkiai supjaustyti. Žalumynus susmulkinti, juos ir šoninę suberti į dubenį, sutrupinti sūrį su mėlynuoju pelėsiu ir gerai išmaišyti.
5. Ant crostini riekelių dėti paruoštos masės ir skanauti!