Visų pamėgta silkė – vieno kąsnio užkandukų puošmena!
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- 4 vienetai bulvių (virtų)
- 2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
- 150 gramų morkų (virtų)
- 100 gramų silkių filė (be aliejaus)
- 3 šaukštai varškės užtepėlės (naudojau VILVI su žalumynais)
- 1 vienetas rausvųjų svogūnų
- 1 pundelis petražolių (arba svogūnų laiškų, kitų mėgstamų žalumynų)
- pagal poreikį alyvuogių aliejaus
- pagal skonį druskos
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
1. Bulves supjaustyti maždaug 1 centimetro storio griežinėliais.
2. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Kiekvieną bulvių griežinėlį dosniai aptepti aliejumi iš abiejų pusių ir dėti į kepimo formą. Pabarstyti druska ir pipirais.
3. Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje su vėjeliu apie 10 minučių iki kol krašteliai švelniai paruduos, o viršus taps traškesnis. Tuomet ištraukti iš orkaitės ir atidėti atvėsti.
4. Užtepėlei morkas ir kiaušinius sutarkuoti smulkia burokine tarka, svogūną smulkiai susmulkinti. Dėti varškės užtepėlę, pagardinti druska, pipirais ir gerai išmaišyti.
5. Silkės filė supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais.
6. Ant kiekvieno bulvės griežinėlio dėti po maždaug arbatinį šaukštelį paruoštos morkų masės, ant jos uždėti silkės gabalėlį.
Patarimai:
• Bulves švariai nuplaukite, virkite su odele. Virti reikėtų trumpiau nei įprastai, kad išlaikytų savo formą pjaustant. Įsmeikite šakutę ar medinį iešmelį – bulvė turi būti išvirusi, bet vidutiniškai minkšta.