Kišas, kuris sujungia skonius. Rūkyta vištiena, saulėje džiovinti pomidorai, saldūs karamelizuoti svogūnai ir VILVI Memel blue pelėsinis sūris – subtiliai intensyvus, bet kiše nuostabiai atsiskleidžiantis.
Šis pelėsinis sūris – tai meistriškumo įrodymas, kuris ne tik papildo patiekalą sodriu skoniu, bet ir suteikia jam charakterio.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
Tešla:
27 cm formai reikės 200 g miltų, 110 g sviesto, žiupsnelio druskos ir maždaug 40ml labai šalto vandens. Įdėkite tešlą į šaldytuvą, kad atšaltų (galite apvynioti maistine plėvele).
Tešlą iškočiokite, įdėkite į kepimo indą, suformuokite kraštus. Būtų gerai, kad ant tešlos viršaus uždėtumėte kepimo popieriaus su perlinėmis kruopomis ar kitu svareliu (tai neleis kepant tešlai išsipūsti).
Kepkite 180°C orkaitėje 20–25 min., kol kraštai paruduos, tada nuimkite svarelius ir kepkite dar 5–10 min., kol dugnas apskrus.
Plakinys:
- 200ml grietinėlės
- 100 ml pieno
- 6 kiaušiniai
- Galima įdėti mėgstamų žolelių
Įdarui:
- VILVI Memel blue pelėsinis sūris
- saulėje džiovinti pomidorai
- rūkyta vištiena
- karamelizuoti svogūnai
Gaminimo eiga:
Į pagrindą sudėkite priedus, užpilkite plakiniu ir kepkite 180°C apie 45–50 min., kol plakinys sutvirtės, bet centre dar šiek tiek liuliuos. Jei ruduoja per greitai, uždenkite folija. Skanaus!