Receptai

Kijevo kotletai

K i j e v o   k o t l e t a i 🧀 Jaukiai  vakarienei ant stalo keliauja itin gardūs Kijevo kotletai su sviesto bei sūrio įdaru, kuriuos skaniausia ragauti vos tik iškepusius – kai prapjovus ne tik išbėga sviestas, bet ir vis dar tįsta sūris.

Lengvai traškūs išorėje ir itin sultingi viduje, paprastai pagaminami ir su VILVI Memel Prussia sūriu, kuris suteikia ypatingą poskonį šiems maltinukams – švelnaus aromato, kreminis, subtilaus saldžios grietinėlės skonio.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

•150 g VILVI Memel Prussia sūrio riekutėmis;
•800 g maltos vištienos;
•Žiupsnis druskos;
•Žiupsnis vištienos prieskonių;
•100 g VILVI sviesto;
•Ryšulėlis šviežių petražolių;
•2 – 3 kiaušiniai;
•200 g džiūvėsėlių

Gaminimo eiga:

1. Pasiruošiame sūrio bei sviesto įdarą – sviestą sumaišome su smulkintomis petražolėmis ir apvyniojame sūrio juostelėmis.
2.Maltą vištieną pagardiname prieskoniais ir išmaišome. Suformuojame pailgus paplotėlius, į jų vidų dedame sūrio bei sviesto įdarą ir formuojame maltinukus.
3.Paruoštus maltinukus apvoliojame kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose – apvoliojame po du kartus kiekviename iš jų.
4.Kijevo kotletus lengvai apkepame iš visų pusių keptuvėje ir paliekame dar 10 – 15 minučių juos kepti 190 laipsnių orkaitėje. Iškeptus maltinukus patiekiame su mėgstamu garnyru.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *